Abdullah UYANIK  :  SEKSEN BEŞ   Urfalı sanatçıya, mahalli makaralı Kasnak UHER Marka TEYPTE Kaset yapmıştır.

   Urfa’mızın  yetiştirdiği değerli  Türk Sanat Müziği Sanatçısı Abdullah UYANIK  13.07.2009 Yılında aramızdan  ayrıldı. Sanatçımız ilimiz  Belediyesi, Kültür İşleri Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü ,Harran Üniversitesi , ŞURKAV ,Devlet Türk Halk Müziği  Korosu ,Milli Eğittim  Müdürlüğü ,Emniyet Müdürlüğü, Tüm kurum ve kuruluşlar dahil , Bütün Urfa Halkına  Bedelsiz Asker gibi  sanatıyla Bey efendi kişiliğiyle  hizmette  bulunmuştur.

 Sağlığında Uyanık . Anma Yılında Unutkanlık olan Sanatçımız Abdullah UYANIK  :  SEKSEN BEŞ   Urfalı sanatçıya, mahalli makaralı Kasnak UHER Marka TEYPTE Kaset yapmıştır. Bu kayıtlar içeresinde Seyfettin SUCU ,Kadri SEMA, İsmail BADDILLI, Mehmet NACAK, Kazancı BEDİH , Müslüm GÜRSES ( Baba ) , İBRAHİM TATLISES , Mustafa DİŞLİ ,Eyüp UYANIKOĞLU, Reşat KUŞÇUOĞLU, kepekçi ABDE gibi  , önceden menşur olmuş veya olmamış  sanatçılara özel bant yapmıştır. Sanatçımıza: Günümüz   TRT Genel Müdürlüğü - Elinizdeki altın kutuyu açın, herkes faydalansın. Bizim bilmediğimiz veya unutmuş olabileceğimiz değerli parçalar olabilir. Bunlardan yararlanalım. Talebinde bulunmuş.

  Sağlığında Uyanık Anma Yılında Unutkanlık olan sanatçımız, Bu çalışmasıyla Urfa Müzik Arşivine ,Kapalı Altın Kutu katkısında bulunmuştur. Ölüm tarihinden 6 yıl gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen, bir kereciğine, sembolikte  olsa layıkıyla Hizmet ettiği hiçbir kurum tarafından kutlanmamıştır. Abdullah UYANIK’IN bu vebalından, Hiçbir kurum ve kuruluşun ve de Ses sanatçısı arkadaşlarının kurtulacakları düşünülemez.

Harran Üniversitesi Himayeleriyle Kurulan, KAZANCI BEDİH KÜLTÜR SANAAT MEKEZİ NİN  Abdullah UYANIK’IN Arşivine Sahip çıkmasıyla bu iş bitmez . Tüm Kurum ve kuruluşlar, sanatçı arkadaşlarıyla birlikte, Urfa’nın tamamı sahip çıkmalıdır.

  Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü ,İl Kültür Müdürlüğü, Kültür Sanat Kuruluşları, Kültür sanat Adamlarımız, sizlerin böylesi unutkanlığınızdan, Urfa Kültürü KÜTÜK yemekte değil midir?  herkes kendi kendine Sıra Gecesi , Taziye ,Örf Adet ve Gelenekleriyle Urfa Kültürünü yaşatacaksa, sizlere ne gerek var.

  Üstat Tenekeci Mahmut GÜZELGÖZ : Urfa Türkülerinin yerine, Altı Bin Altı yüz Atmış Altı Ayetini Ezberleseydim, Allahın Cenneti belki  benim olurdu. Sözü  onunda kırgınlık ifadesine işaret olsa gerek .  Uyur uyanıklık ayağına yatmayalım. Tenekeci Mahmut’lar, Abdullah UYANIK’LAR Kültürümüzü yaşattı, bizlerde onları yaşatalım.

BAŞTA  DEDİK  …YA   SAĞLIKTA UYANIK ANMA YILINDA UNUTKANLIK