Beni İbrahim peygamber makamı bitişiğinde ki Lallikler Kuyusuna, üç Cum götürmüş. Peygamberler döneminden kalan bu kuyudan bana üç cuma su içirmiş

Urfa GASTE genel koordinatörü Gazeteci Erkan GÖNCÜ: Ben üç, dört yaşlarına gelinceye kadar konuşma güçlüğü çekmişim. . Babam, annem ne yapmışlarsa bir türlü konuşamamışım,  babam annem üzüntü içinde çaresizce çekimser kalmışlar.

Annem ve babamın bu üzüntülü haline, yengem çok üzülmüş. Beni İbrahim peygamber makamı bitişiğinde ki Lallikler (Ağraslar) Kuyusuna, üç Cuma üst üste götürmüş. Peygamberler döneminden kalan bu kuyudan bana üç cuma su içirmiş. .üç cumadan sonra ben konuşmaya başlamışım.

Bir kaç ay önce yengemle yolda yürürken, Yengem ‘Oğlum Erkan bana hakkını helal et yavrum’ dedi. Bende  ‘ ne oldu yenge, ne hakkı ?’  yengem –‘Yavrum sen küçükken, üç, dört yaşına kadar konuşamazdın. seni her cuma salası verilirken, üç cuma üst üste Lalikler kuyusuna götürdüm su içirdim. demek ki, ben yanlış yapmışım.  seni bir cuma götürseydim yetermiş yavrum.. ama ben seni üç cuma götürdüm diye, onun için şimdi sen çok konuşuyorsun  yavrum’ diyerek, lalikler (Ağraslar) kuyusunun manevi gücünden bana  söz etmiş oldu..

Söz konusu bu lalikler kuyusu, peygamberler zamanından kalma olduğu bilinmektedir. İbrahim peygamber makamı içinde olan belediye eski nikah salonuna bitişik, kesme taşlı avlulu bir evde, halen halkın hizmetine bedelsiz açık tutulmaktadır.

Bu lalikler Kuyusunun bakım ve koruma görevini gönüllü olarak uzun bir süreden beri, bedel sizce halen hizmet sunan, Mahmut BALCIOĞLU tarafından karşılıksız yürütülmektedir. Günümüzde yıllardan gelen usule uygun şekilde Mahmut BALCIOĞLU, cuma günleri halkın hizmetine gönüllü olarak beklentisiz bir amaçla herkesin istifadesine açık tutmaktadır.

Başta dedik ya :

 URFADA SEMAVİ SULAR 

  LALİKLER KUYUSU…!