Bu süreçte, memlekete fayda ve katkı sunabilecek isimlerin bir köşeye çekildiğini ve ilgisiz, bilgisiz, alakasız ve gereksiz isimlerin dolaşımda olduğunu ne yazık ki izlemekteyiz.

Başkan adaylığı belirlemede mihenk taşı millet olmalı vekilleri değil! Ve merhaba 2024

Bir kentin gelişmesi, kalkınması, nüfusuna; milli ve manevi hassasiyetlerin korunduğu, çağdaş ve müteffeh bir yaşam standartı sunarak, spor, kültür ve sanatla yoğrulmuş bir medeniyet anlayışı kazandırarak yaşatmak elbette ki ilk önce yerel yönetimle mümkündür.

Bu saydıklarım ne yazık ki ilimiz Şanlıurfa’ da bulunmamakta olduğu gibi yetkililerce olması için de hiç bir mücadele verilmemektedir.

Mahalli idareler seçim sathı mahalline girdiğimiz bu süreçte, memlekete fayda ve katkı sunabilecek isimlerin bir köşeye çekildiğini ve ilgisiz, bilgisiz, alakasız ve gereksiz isimlerin dolaşımda olduğunu ne yazık ki izlemekteyiz.

Bir de buna milletvekillerinin  memleket adına değil de şahsi çıkarları adına görüş bildirmeleri ise, memleketi; okulu olan fakat metruk halde bulunan bir küçük köye dönüştürmektedir.

Bu minval üzre Şanlıurfa’ da belediye başkan adaylığı belirleme de;
1. Milletin vekalet verdiği vekilin istediği aday adayı kesinlikle aday edilmemeli. Aksine milletvekilinin istemediği aday adayı üzerine yoğunlaşılmalı.
2. ⁠İlin Üniversitesiyle, basınıyla, kent konseyiyle ve tabela sivil toplum kuruluşu olmayan sivil toplum kuruluşları ile memleket adına fikir alışverişinde bulunarak dikkate alabilecek kişilere onay verilmeli.
3. ⁠Direk en direk vatandaş dinlenmeli, vatandaşın istediği olmalı.
4. ⁠Hırsız olmayacağı gibi hırsıza da göz yummayacak kudret te olan olmalı.

Aksi taktir de bu gün içinde bulunduğumuz Şanlıurfa daha da yaşanamaz  bir hale gelecektir.

ELVEDA 2023 MERHABA 2024

İyisiyle kötüsüyle, günahıyla sevabıyla, sevinciyle kederiyle, depremiyle seliyle 2023 senesini uğurluyor ve ter temiz bir beyaz sayfa olan 2024 yılına merhaba diyoruz. 2024 Yılının devletimize, milletimize, ülkemize üstün başarılar ve zaferlerle birlikte tüm güzellikleri getirmesini temenni ediyorum. Depremsiz, felaketsiz, acısız bir 2024 yılı olsun. 2024 te Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz daha da güçlü olsun, milletimiz daha mutlu olsun. 2024 Türk dünyasının birliğine vesile olsun. Vesselam…