Sanatçı hemşerimiz ressam İlker Sarı’dan sevindirici bir haber:

Hemşerimiz İlker Sarı’nın "SİLİFKE YÖRÜKLERİNDE KEKLİK İMGESİ VE TÜRK SANATINDAKİ YERİ" başlıklı Yüksek Lisans (Master) Tezi jüriden geçerek kabul edildi. Bilim ve Sanat literatürüne kazandırılan bu çalışmanın sanat dünyasına katkı sağlayacağını umuyorum.

Hemşerimiz İlker Sarı kariyer basamaklarında hızla ilerliyor. Yüksek Lisans Konusunu “Keklik İmgesi” olarak seçtiğinde çok zorlanacağını düşünmüş ve kolaylıklar dilemiştim. Çünkü kültürümüzde pek çok hayvan imgesi geyik, bozkurt, kurt, köpek vs. incelenmiş literatüre girmiş ama özellikle plastik sanatlar dalında “keklik sembolünün” kültürümüzdeki yeri ve özellikle de “Silifke Yörüklerinde Keklik İmgesi ve Türk Sanatındaki Yeri” ele alınmamıştı.

Keklik konusunun Silifke bağlamında ele alınması coğrafyamız açısından da önem taşıyordu. Silifke’nin belirgin özelliklerinin (alameti farikasının) Silifke Kalesi, Taşköprü, Irmak içindeki değirmen ve keklik olduğunu biliyoruz. Bu açıdan keklik motifinin güzel sanatlar camiasına kazandırılması ve bunun Silifke (İçel) coğrafyasıyla ele alınması beni heyecanlandırdı.

Öğrencilik yıllarından beri tanıdığım özellikle resim ve güzel sanatların pek çok dalında üstün bir yeteneği olduğuna inandığım değerli hemşerimiz İlker Sarı’ın yüksek lisans tezinin sanat camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Akademik kariyer yolunda doktora çalışmalarını da genç yaşında bitireceğine inanıyorum.

Bir 1 kişi, ayakta, takım elbise ve iç mekan görseli olabilir