Başkonuş yaylasının mimarı Serdar Erdoğanyılmaz ile sohbet etme imkanı buldum. 2011 den bugüne nasıl gelindiğini anlattı.

Deprem sonrası yapılan yıkım ve enkazların sonucu olarak Asbest tehlikesiyle baş başa kaldığımız Adıyaman'dan Kahramanmaraş’ın en güzel ve en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Başkonuş'a gittik. Adeta Karadeniz havasını veren, kimilerine göre de İsviçre Alplerin de hissettiren Başkonuş'ta meslektaşımız İş İnsanı Serdar Erdoğanyılmaz’ın işletmecilikte büyük başarısına tanıklık ettik. 
Başkonuşta Serdar Erdoğan Yılmaz'ın misafirleriydik. Kuş cıvıltıları, geyiklerin selam verdiği temiz ve nezih bir alanda adeta hayat var. 1300 rakımlı yaylada doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen aynı zamanda kamp çadırı kurup günlerce temiz oksijen alan onlarca kişinin tercihi ‘Başkonuş Yaylası’ oluyor. 
2011 yılından bugüne çocuğu gibi baktığı Başkonuş Yaylasında Serdar Erdoğan Yılmaz adeta işletmecilik örneği veriyor. 30 bungalov evlerinin yer aldığı bölgenin en iyi yaylasında nefes almak varmış.
Teşekkürler Serdar Erdoğanyılmaz...
BÖLGENİN EN İYİSİ
Kahramanmaraş Başkonuş yaylasının mimarı Serdar Erdoğan Yılmaz ile sohbet etme imkanı buldum. 2011 yılından bugüne nasıl gelindiğini ve başarının altında yatan nedenleri anlattı.

2011 yılı öncesinde mesire alanı olarak kullanılan Başkonuş Serdar Erdoğan Yılmaz ve ailesinin sihirli elleriyle tatil yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi olmuş. Aile yatırımını Başkonuş Yaylasına aktaran Erdoğanyılmaz, adeta çocuğu gibi büyütmüş. 
Bir çok kişinin baktığı ama bir türlü istenileni veremeyen Başkonuş Yaylası 2011 yılı sonrasında bölgenin en iyisi konumuna adeta ulaşmış. Başkonuş Yaylasını anlatmakla bitiremeyeceğimiz bir cennet mekana dönüşmüş bu cennet mekanı oluşturmak için emek veren Serdar Erdoğanyılmaz abimize teşekkür ederim.
Haftanın 7 günü özelliklede hafta sonu çevre illerden gelenlerin akın ettiği bir mekan olmuş.

Başkonuş Yaylasında ormanın içinde yapılan banglov evlerde hafta içinin stresini atmak isteyenler tarafından tercih edilen bir yer olmuş.
Kısacası Kuş sesleri, geyikler, temiz hava ve ormanın kalbinde bir yer anlatılmaz gidip o ortamı yaşamak gerek.
Başkonuş Yaylası Serdar Erdoğan Yılmaz Abinin gayretleri ile tam bir kamp alanı olmuş, isteyen banglov evlerde kalır, isteyen çadır kurar, isteyen karavanı ile gelip cennet ten bir köşede hafta sonunu geçirir.

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ CEMİYETİNİN düzenlediği istişare toplantısı için Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman dan gelen meslektaşlarımızla birlikte Zeynel Abidin Kıymaz başkanımızın öncülüğünde önemli bir toplantıyı gerçekleştirdik. Biraz da şehrin tozlu ve kasvetli halinden uzaklaşıp temiz havada adeta kendimizi bulduk. 6 Şubat depreminden bugüne belki de ilk kez temiz havaya kavuşmak gazeteci meslektaşlarımı memnun etti. 

GAP Gazeteciler cemiyetinin 2023 yılı değerlendirme toplantısı Kahramanmaraş’ın Başkonuş yaylasındaki tesislerde yapıldı değerlendirme toplantısına Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep’ten gazeteciler katıldı.

Adeta İsviçre Alpleri’ni de andıran, Karadeniz’in doğal güzelliklerine göz kırpan Başkonuş’ta sis var, yağmur var, güneş var, bulunduğumuz tesiste zaten tüm olanaklar sağlanmış. Çadır kurma yeri, karavan yerleri, ATV araçları, elektrikli araç şarj prizi mevcut. Ayrıca restaurant kısmı ise damak tadınıza uygun çeşitli lezzetler sunuyor. Sabah kahvaltısını ise mutlaka denemelisiniz. 
Ev sahipliğinden dolayı GAP Gazeteciler birliği yüksek istişare kurulu Başkanı Serdar Erdoğan Yılmaz bey ve GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Sayın Zeynel Abidin Kıymaz’a bu iki günlük toplantıda bizlerle birlikte oldukları için teşekkürlerimizi iletiyorum.