Adıyaman için, Atatürk Barajında sahil yolu projesi birçok kez gündeme getirildi, hatta halk arasında konuşulup durdu ancak kimse proje gündeme getiremedi.

Türkiye Yüzyılında 104 proje. Adıyaman’ı heyecanlandıran belki de ayağa kaldıracak muhteşem projeler.

Önceki gün Ak Parti Belediye Başkan adayı Ziya Polat’ın lansmanına katıldım. TPAO Konferans Salonunda oldukça yoğun ilgiyle yapılan ve ilk defa halkın katılımıyla gerçekleşen proje tanıtım toplantısında başkan adayı Polat, başkan olduğu takdirde yapacağı projeleri bir bir anlattı.

104 proje. 100. Yıl

Projeler arasında şehri ayağa kaldıracak ve belki de bugüne kadar hiç kimsenin gündeme getirmediği Atatürk Barajı konusu yer aldı. Onlarca köyü bir ilçesi sular altında kalan Adıyaman belki de ilk kez barajdan faydalanacak. Atatürk Barajında sahil yolu projesi birçok kez gündeme gelir, hatta halk arasında konuşulur durur ancak kimse proje ile gündeme getirmezdi. Bunu ilk kez Ziya Polat gerçekleşti. Projelerine baktığımızda dersine iyi çakışmış, Adıyaman’ın sorunlarına iyice hakim olmuş bir aday gördüm. Atatürk Barajı projesi mutlaka hayata geçmeli ve sadece projede kalmamalı. Atatürk barajı belki de ilk kez bir adayın gündeminde yer aldı. Sahil projesi Adıyaman'a nefes aldıracak.

Projeler arasında şehrin göbeğinde ve her gün binlerce aracın geçtiği bugüne kadar yap-boz yazı tahtasına dönen Atatürk Bulvarı vardı. Atatürk Bulvarında sürekli meydana gelen kazalar, felç olan trafiğinin önüne geçme adına önemli bir projeye imza atıyor Ziya Polat.

 Atatürk bulvarı belki de ilk kez amacıyla kullanılacak. Bugüne kadar gelen giden belediye başkanlarından duymadığımız vaatleri Ziya Polat'tan duymak şehre olan ilgisini ve sorunlara olan hakimiyetini gösteriyor.

104 proje yüzüncü yıla yakışır bir şekilde hazırlanmış. İlk kez bir belediye başkan adayı halka açık bir şekilde lansman düzenlendi ve projelerini açıkladı. 104 devasa proje. Bu projeler içerisinde en ilgi çekici olan Atatürk bulvarı oldu. Atatürk bulvarı 8 kilometre mesafesiyle bir çok şehre örnek bir bulvar konumunda. Bulvar ile ilgili en önemli çalışma Abdulkadir Kırmızı döneminde yapıldı. O günden sonra zaman zaman çalışmalar yapıldı ama istenildiği gibi olmadı. Karayolları kapsamında olan Atatürk bulvarı ilk kez bir belediye başkan adayının projeleri arasında yer aldı. Proje o kadar mükemmel görünüyor ki şimdiden heyecanlandırdı. Böylelikle Bulvar da sürekli yaşanan karmaşa ve kazaların önüne geçilecek.

104 proje içerisinde kiracılara konut müjdesi vardı. İlk kez Abdulkadir Kırmızı döneminde Narlıkuyu yapılmıştı o günden sonra ilk kez bir belediye başkan adayının projelerinin arasında yer aldı. Kiracıların yaşadığı sıkıntıyı bilen bir belediye başkan adayının olması önemli ama siyasilerin şimdiye kadar kiracıları görmemesi üzücü. Hatta gündemlerinde dâhi yok gibi.

Gelelim spor konusuna. Adiyamanlar özellikle futbol konusunda başarıya aç bir kent. Tarihinde hiç süper lig yüzü girmemiş şehir. Futbol sevdalısı çok ama başarı isteyen de bir o kadar var. Tarihi Adıyaman spor amatörde kaldı. Uzanacak bir el bekliyor. Belki de yeni belediye başkanı olacak kişinin Adıyamanspor ile ilgili düşünceleri vardır. Çünkü yeni stat projesini görüp bir de üstüne süper lige çıkarılan bir futbol takımının olması demek şehrin yıllardır beklediği istediği hayaldi.

Ziya Polat'ın projeleri heyecan uyandırdı. Bunların bir kaçının dahi hayata geçmesi demek başkanın adının altın harflerle yazdırılması demektir.