Sinan Ogan ise gemileri yakıp Cumhur ittifakı safına geçtikten sonra ben Ümit Hoca'nın tarafsız kalacağını düşünüyordum ancak o plana Sadık kalmadı.

Başlığı görünce "Yahu Ertuğrul Bey İkisi de kazık gibi adamlar üstelik İkisi de akademisyen birbirini kandırması Mümkün olabilir mi" diye sorabilirsiniz.

O halde arz edeyim efendim. Sinan OGAN Ümit özdağ'a göre daha saf tecrübesiz düz bir siyasetçidir. Ümit Özdağ ise Kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen menfaatinin olmadığı hiçbir yerde konuşlanmayan bir karaktere sahiptir..

Bazılarınız Ne alaka diyebilirsiniz ben de onlara o zaman kel alaka diye cevap vereyim. Ümit Özdağ AKP sözcüsü Numan Kurtulmuş ile seçim öncesinde Zafer partisinde görüştüğünde İçişleri Bakanlığı beklentisi içerisindeydi.

Bu görüşmenin sonucunda kendisine içişleri Bakanlığı mı istediniz diye soranlara Ben bir siyasi parti lideriyim Ne yani kız mı isteyecektim demiştir.

Sinan Ogan ise gemileri yakıp Cumhur ittifakı safına geçtikten sonra ben Ümit Hoca'nın tarafsız kalacağını düşünüyordum ancak o plana Sadık kalmadı. AKP'den bakanlık alamayınca karşı tarafa döndü demiştir.

Demek ki Ümit hoca Cumhur ittifakı'nda istediklerini alabilseydi Parti olarak o tarafta siyaset yapmaktan da çekinmeyecekti. Çekinmeyecekti diyorum çünkü Ümit Özdağ hem Cumhur ittifakını hem de millet ittifakını yerin dibine sokan siyaset izlediği için tarafsız olması kendisi ve partisi için de ahlaken daha iyi olacaktı.

Maalesef kendi partisinin istediği noktaya getiremeyen Ümit Özdağ bu hareketiyle hem Sinan hocanın hem de kendisinin siyaseten ipini çekmiş oldu..

Ertuğrul Kalafat