Selçuk Üniversitesin de tanışma sırası gelen öğrenci “Adım Hasan OĞUL ,Çiftçi çocuğuyum, memleketim Urfa.” diyerek kendini tanıtır

  Konya Selçuk Üniversitesi Tarih dersi hocası Sayın Latif ÖZER, Yeni eğitim yılının ilk ders saatinde öğrencilerine “Bu yeni eğitim yılı herkese hayırlı uğurlu olsun. Bu ilk ders saatinde önce sırayla bir tanışalım. Herkes sırayla adını, soyadını, baba mesleğini, memleketini söylesin.” der.

         Tanıtım sırası gelen öğrenci, ayağa kalkarak “Adım Hasan OĞUL ,Çiftçi çocuğuyum, memleketim Urfa.” diyerek yerine oturur.

           Latif  ÖZER hoca masasından kalkar öğrencisi Hasan OĞUL’un yanına gelerek, elini Hasan OĞUL’un omuzuna koyarak  şöyle seslenir “Arkadaşlar; Az önce Hasan OĞUL arkadaşımız memleketinin Urfa olduğunu söyledi. Şimdi herkes beni çok dikkatli bir şekilde dinlesin. 

         Urfa’nın; Dünya savaş tarihinde bilinmesi gereken çok önemli bir yeri vardır.  Bugüne kadar Dünya savaş tarihinde görülmemiştir, istimlak eden bir ülke, istimlak ettiği bir ülkenin, Milli Çeteleri ile yapılan bir Savaş Antlaşmasına rastlanmış değildir.

            Böyle bir Savaş Antlaşması, Fransızlar’ın düşman işgaline karşı Urfa halkının kurmuş olduğu On İki Sivil Vatandaşların gayret ve mücadelesiyle, Fransızlar’a karşı kazanılan zafer neticesinde, istimlak eden Fransız devleti ile, Urfa On İkiler Milli Çeteleri arasında imzalanan,   dünya savaş tarihinde emsali  görülmemiş olan tek savaş sözleşmesidir.

       Bu antlaşma ile beraber ne çevre illerinden ne de hükümetten destek almadan, kendi kendini kurtaran tek şehir kahraman Urfa’dır. 

       Memleketi Konya Cihan Beyli olan Tarih Hocası Latif ÖZER, daha fazla konuşamadan gözlülerinden yaşlar akarak ağlamaya başlar.

  Hasan OĞUL, Latif ÖZER Hocanın omuzuna attığı elinin sinirler içindeki titreyişini,  ayaklarının zangırdamasını fark edince duygu seline kapılarak