Yaşar Duru

Yaşar Duru

Tüm Makaleleri

Köşe yazarı

URFA'YA PAŞA GELDİ

Alı Rızo(Tatlı) ile komşuydu hatırladığım kadar. Bekardı, büyük ihtimalle hiç evlenmemişti. Bir kez olsun önünde veya arkasında bir hanım ve çocukla görmedim.

URFALI DONDURMACI OSSE EMMI

Hz. Muhammed (sav)'in onlarca kez okuduğum hadis-i şerifleriyle ısınmak istiyorum. İçime dolan tarifsiz sıkıntıyı defetmenin başka çaresi olmadığını biliyorum.

KAPUYU ÇALAN KİMDİR, AÇ BAKİM GELEN KİMDİR?..

Zonguldak’ın Yenicesinde, bir mezarlıkta yatan Mukım Tahir, 1900’de Urfa’da Bıçakçı Mahallesi’ndeki baba evinde gözünü açar dünyaya.

MIKIM TAHİR / TAHİR OTURAN

Urfa’da meskun Nevai Aşiretinden sevilen, sayılan, toprak sahibi ailelerinden Büyükhatipoğullarından Mukim Hacı Abdurrahman Ağa’’nın oğlu ve tek varisi

Kazancı Bedih (Bedih Yoluğ)

Duymadığım buğulu bir ses, şairinin Yaşar Nezihe Bükülmez hanım olduğunu yıllar sonra öğrenebildiğim bir gazelin ilk iki beytini okuyordu, Hüseyni makamında.

URFALI EĞİTİMCİ SABRİ HABERVEREN’İN KİTABI YAYIMLANDI.

Urfa’ya ait 958 Hoyrat ve Mani, 332 Atasözü, 317 Deyim, 219 Beddua, 55 Dua ve Urfa ağzında kullanılan yüzlerce kelimeden oluşan alfabetik bir sözlüğe yer vermiş.

DENENMİŞİ DENEYENİN SONU PİŞMANLIKTIR!

En sonunda ve günün sonsaatlerine doğru Mahmut celal Bayar alıyor eline mikrofonu. Kürsüye adımını attığı anda kıyamet kopuyor Topçu Meydanı’nda.

Siverekli BiIge Sinemacı MEHMED RAĞIP KARCI

Aynı mekânda tanıştığımızda; Ragıp Karcı hemşerisi Yaşar Duru’nun mesleğinden müstafi addedilmiş eski bir edebiyat öğretmeni olduğunu öğrendi.

Urfa'lı besteci Bilge özgen

Bilge Özgen; türküleri ve türkücüleriyle ünlenen Urfa’da dünyaya gelmiş ve fakat Türk Sanat Musikimize değişik makamlarda onlarca şarkı kazandıran Urfalı..

KİMDİR BU (Y)EZİDİLER?..

IŞİD saldırılarına maruz kalan Yezidiler, bir kez daha kendilerini dünyaya anlatma, yanlış algıları yıkma çabasında.

Popup Beyaz.Net