Şair-Yazar Yılmaz Karakoyunlu aslen Siverekli . Liseyi Urfa ve Diyarbakır'da okumuştur. Babası Mahmut Fikret Karakoyunlu da Urfa milletvekilliği yapmıştır.

Eski devlet bakanı yazar şair Yılmaz Karakoyunlu İstanbul'da vefat etti.

Yılmaz Karakoyunlu aslen Siverekli .Liseyi Urfa ve Diyarbakır'da okumuştur. Babası Mahmut Fikret Karakoyunlu da Urfa milletvekilliği yapmıştır.

1925 yılında babası Mahmut Fikret Siverek'te Altın Işık dergisi çıkarmıştır.  Karakoyunlu  babası ve kendisinin 25 bin kitabını Siverek kütüphanesine bağışlamıştır.

Yılmaz Karakoyunlu şarkı sözü ve besteleri yanında Salkım Hanımın Taneleri, Güz Sancısı, Üç Aliler Divanı ve Yorgun Mayıs Kısrakları yakın tarihin sıkıntılı dönemlerini içeren romanlarıdır.

Yorgun Mayıs Kısrakarında Menderes, Nazım ve Yahya Kemal üçlüsünü siyasi ve edebi yönüyle ele almıştır.   Salkım Hanımın Taneleri'nde Varlık vergisi, sürgüne gönderilen garimüslimleri konu edinmiştir. Roman filme alınmış, vizyona girdiğinde tartışmalar yaratmıştır. Güz Sancısı filmi de bu filmin devamı niteliğindedir. Romanları birçok ödül almıştır.


Yıllar önce Yılmaz Karakoyunlu, Doğan Kitabın sponsorluğunda Urfa'ya imza günü ve konferans için gelmişti. Daha önce ekranlardan ve kitaplarından tanıdığım Karakoyunlu ile işte bu sırada tanıştım. Çok güçlü bir retoriğe sahipti.  Bugüne kadar dinlediğim en iyi hatiplerden biriydi. Kitap gibi konuşan Karakoyunlu ayrıca Urfa derin kültürüne sahip bir sanatçıydı. Şair Nabi Konferans salonundaki konferansından sonra kendiyle tanışmış, sanayi ticaret odasında katıldığı programa eşlik etmiştim.  Program sonrası kendisiyle röportaj yapmış, Seyir dergisinde yayınlamıştım.

Akşam saatine denk gelen sohbet sonrası alışveriş yapmış bende kendisine mihmandarlık yapmıştım. Ayrıca Siverekli şair yazar M. Ragıp Karcı ile dosttu. Bakanlığı döneminde Karcı fahri danışmanlığını yapmıştı.  Karakoyunlu alçakgönüllü entellektüel bir siyasetçi, iyi bir romancıydı. Zarif ve nezaket sahibiydi.  Köklerini unutmayan, memleketini seven bir insandı.  Allah rahmet etsin. Ruhu şad olsun.