Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en hareketli, ekonomi ve markalaşma konusunda en başarılı şehri Gaziantep'tir

Yerel seçim çalışmaları tüm partilerde devam ediyor. Gaziantep yerel seçiminde AK Parti’nin yeni oluşturduğu İl Teşkilatı bu cihetten büyük önem arz ediyor.

AK Parti yerel seçimde favori görünse de, saha da özverili bir çalışma yapmak zorunda zira siyaset her zaman sürprizlere açıktır. Hiç bir seçim asla çantada keklik değildir.

*********************************

EKONOMİ ŞEHRİ GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en hareketli, ekonomi ve markalaşma konusunda en başarılı şehri hangisidir diye sorsanız, hiç tereddütsüz “Gaziantep” derim!

2022 yılı ihracat rakamlarına göre Gaziantep tek başına  10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiş:

2023 yılında ise hedef büyüterek 15 Milyar dolarlık bir öngörü belirlenmişti.

Çalışan ve üreten bir şehir Gaziantep. Sadece üretmekle kalmayıp “Paylaşan” bir şehir de!

Kentin barındırdığı yabancı sığınmacı sayısı resmi rakamlara göre 436.757’dir.

2.185.165 kişilik bir nüfusa sahip olan Gaziantep, neredeyse nüfusunun dörtte biri kadar suriyeli misafire ev sahipliği yapıyor. Diğer büyük şehirlerin aksine, Gaziantep’te ciddi oranda bir istihdam sorunu bulunmamaktadır. Zira, kentte yer alan 5 organize sanayi bölgesinde irili ufaklı binlerce fabrika, atolye ve işletme bulunmaktadır. Neredeyse bütün fabrika işçi servislerinin arkasında A4 kağıdıyla cama iliştirilmiş “İşçi alınacak” notu görebilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden yoğun göç alan şehir aynı zamanda bir fırsatlar şehridir.

20 yıl önce başka şehirlerden gelerek burada yatırım yapan iş adamları, Gaziantep’in zenginleri arasında yerini almış ve başarılı şekilde hem Gaziantep hem de Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katkı sunmaya devam etmektedir.

Öte yandan kendi şehrinde iş bulamadığı için buraya yerleşen vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır. “Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Diyarbakır v.s” gibi birçok illerden gelip yerleşenler kendilerine göre bir yaşam konforu oluşturmuş ve Gaziantep’in paylaşımcı ekonomisinden paylarına düşeni alarak hayata bağlanmışlardır.

Birçoğu siyaset sahnesinde ve ekonomi dünyasında önemli mevki ve mertebelere kadar yükselmişlerdir.

************************************

Şimdi tüm bunları neden yazdığım merakınızı celbetmiş olabilir!

Yukarıda bahsettiğim başarı öyküsünde Gaziantep bürokrasisi ve hassaten yerel yönetimler çok önemli yer tutuyor.

Yerel seçim çalışmaları tüm partilerde devam ediyor. Gaziantep yerel seçiminde AK Parti’nin yeni oluşturduğu İl Teşkilatı bu cihetten büyük önem arz ediyor.

AK Parti yerel seçimde favori görünse de, saha da özverili bir çalışma yapmak zorunda zira siyaset her zaman sürprizlere açıktır. Hiç bir seçim asla çantada keklik değildir.

Elbette yerel seçimlerde aday profili en çok öne çıkan etken olacaktır. Kimlerin aday olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil lakin İl ve ilçe teşkilatları aday tercihlerinde önemli referans kaynağı olacaktır.

BAŞKAN MURAT ÇETİN HAKKINDA

Bugün AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında yeni icra kurulu üyeleriyle tanıştırıldık.

Seçimden sonra görevi devralan İl Başkanı Murat Çetin, İcra Kurulu Üyelerini basına tanıttı ve gazetecilerin soruları cevaplandırdı.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Yerel Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte tüm partilerde bir hareketlilik başladı ve her parti en ağır toplarını aday gösterecek ve sahaya sürecek. Bu bir satranç oyunu gibi. Zeki olan ve siyaseti doğru okuyan kazanacak.

Tam da bu bağlamda, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ve ekibine çok iş düşecek.

İl Başkanı Çetin, siyasette kirlenmemiş ve hayli samimi görünüyor. İş adamı kimliğinin yanına bir de “Parti rozeti takma” sevdalısı değil. Bunu bugün yaptığı konuşmasından ve İl Başkanlığını devr alırken yaptığı konuşmalardan çıkarsıyorum.

Mesela: İlk konuşmasında söylediği “Partimiz tüm halkımıza 24 saat açık olacak, her derdi olanın derdiyle bizzat ben ilgileneceğim” mealinde sarf ettiği sözleri çok önemsedim.

Belli kesimler tarafından AK Parti teşkilatları konusunda en çok dile getirilen şikayet “Halktan kopuk, aristokrat, burjuva” gibi iddialardı.

Başkan Çetin, bugün ki konuşmasında depremzedelere ilişkin bahsederken duygulandı, zira kendiside aynı zamanda bir depremzede. 6 Şubat depreminde eşini ve çocuğunu kaybetmiş bir aile babası.

Siyaseten profesyonel olmadığını kendisi de eminim ki kabul edecektir. Ancak; İyi ki değil zira saha da edindiğim izlenim vatandaşların samimi, dürüst, ilkeli ve halkı anlayan, onlar gibi yaşayan, onlar gibi gülen ve ağlayan “Amatör ruhlu” siyasetçilere ihtiyacı var. Taleplerde bu yönde.

İCRA KURULU ÜYELERİ HAKKINDA

İcra kuruluna getirilen yönetim kurulu üyeleri hakkında söyleyebileceklerim şu ki; İçerisinde daha önce AK Parti’de yer almış ve uzun süre görev almış isimler tanıyorum. Bunlardan, Yerel Yönetimler Başkanlığına getirilen Emine Yağmur gayet isabetli bir tercih olmuştur. Partinin kuruluşundan bu yana içerisinde yer alan, il başkan yardımcılığı ve Milletvekili aday adaylığında bulunan Emine Yağmur, saha da çok başarılı bir isimdir. Özellikle 6 Şubat depreminde Kızılay Kadın Başkanlığı görevini başarıyla yürütmüş ve deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla bir çok depremzedenin hayatına dokunmuş, tanınan, bilinen, son derece vefalı ve dürüst bir siyasetçidir.

Dış İlişkiler Başkanı Semih Simitçi’de yine geçmişte parti içerisinde çeşitli görevler alarak başarılı bir portre çizmiştir.

Mali İşler başkanı Ahmet Yazıcı 30 yıllık siyasi hayatında sağa sola savrulmayan omurgalı dostlarımızdan birisi. Merhum Erbakan Hocanın kurduğu Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet partisinde her dönem yer almış, müslümanlara omuz vermiş fedakar bir siyasetçidir.

Ayrıca, kadroda yer alan iki meslektaşımız, Arif Kurt ve Ahmet Yavuz’da basın dünyasının yakından tanıdığı ve partinin basın ile ilişkileri arasında köprü olabilecek potansiyelde arkadaşlarımızdır.

Umarım kazana Gazi şehrimiz olur.

AK Parti İl Başkanlığı ve İcra Kurulunun şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.