Şiir tabloların dizelere dökülmüş halidir. Şiir bestelere can verir, Ülkeleri yaşadığımız çağı, aşkları , terkedilmeleri, kavuşmaları, savaşları, barışları

 " Periler ölürken özür diler"  Bugün dünya şiir günü.Küçük İskender'in dizeleriyle başlamak istedim.Bu nasıl bir anlatım, bu nasıl güzel dizeler.Bu kadar erken geldiği için  "ölüm" ondan özür dilemiş midir acaba.
  Şiir tabloların dizelere dökülmüş halidir. Şiir bestelere can verir.Ülkeleri, yaşadığımız çağı, aşkları , terkedilmeleri, kavuşmaları, savaşları, barışları, isyanları, kabul edişleri anlatır şiir.Şairler ölür, şiirleri yaşar çağlar boyunca...
 Ômrünü şiirlere adayan şairlerle dolu bir dünya...
 "Ben sana mecburum bilemezsin
  Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
  Büyüdükçe büyüyor gözlerin
  Ben sana mecburum bilemezsin
   İçimi seninle ısıtıyorum "

        Atilla İlhan bu dizelerle takıntılı bir ruh halinin dışa vurumunu, muhteşem bir şekilde anlatmış.Yeri gelir hayata isyan ederiz.İsyanın şiiri olur şiirler.Kadınların acılarına adarız."Elif Elif Yananlara "olur şiirlerin adı., Bir erkeğin yalnızlığını dökeriz dizelere." Yalnızlar Rıhtımı" olur şiirin adı.Bir çocuğun savaş acılarını anlatırız." Savaşın çocukları" olur şiirler...Şiir yaşananlardan geriye kalan küllerdir. Bu küller savruldukça bir yerlerde çiçekler açar... Bu çiçekler koklandıkça kalbinizde de çiçekler açar ve yaşanmışlıkları iliklerinize kadar hissedersiniz.
"Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev
Dev gibi sevgilere mezar bile olamaz
Bahçesinde ebruliii hanımeli açan ev"

          Nazım Hikmet'in "Mavi gözlü dev, minnacık kadın ve hanımelleri " şiirinden. "Romantik devrimci, romantik kominist" olarak anılan şair defalarca hapse girmiştir.Bir çok şair gibi...
        Furüğ Feruhzad "Yaşadıklarım Aşktandır" demiş.Sadece aşktan mıydı yazdıkları? Yaşadığı coğrafyanın kederini de yazmamış mıydı? 
Tabii ki ben bunları yazarken bir şiir uzmanı olarak yazmıyorum. Duygularımı, yaşadıklarımı, hayatı sık sık kaleme döken çok iyi bir okur olarak yazıyorum.Hayat sanatla güzel benim için. Resme yeteneğim olabilseydi Van Gogh' un "yıldızlı gece" eserini  evlerinize getirmek isterdim. Beste yapabilseydim eğer, Vivaldi'nin "dört mevsim" keman konçertosuyla, sizlere ilkbaharı yaşatmak isterdim.
     Şiirle bütünleşen, şiirle aşklarınızı beslediğiniz, şiirle dünyayı daha yaşanabilir hale getireceğimiz geleceklerinizin olması dileklerimle..
     Şiirlerle ısıtın kendinizi...
KÜLLER VE ŞİİRLER
Kül oldum,
Küllerle geldim,
Yandım yanıldım,
Ateşteki şiirlere yatişemedim...
Ozanlar gitmişti 
Sazlarıyla beklemekten bıkkın...
Kar kurtlarının şiirlerine yem oldum,
Kül oldum,
Küllerle geldim,
Yetişemedim şiirlere sazlara,
Kapatmışsınız kapıları,
Karlarda kaldım,
Kurtlarla kaldım,
Üşüyorum...
Şiirlerle ısıtın beni,
Ateşlere atın beni,
Şiirlerde yakın beni...
YAZAN: KADER ELTUTAN (Periler ve Pervaneler) kitabımdan