Bir Fransız televizyonunda Ukrayna işgalini değerlendiren yorumcu "Düşünebiliyor musunuz, 21.yy’da, bir Avrupa şehrindeyiz ve sanki Irak veya Afganistan’daymışız gibi füzelerle vuruluyoruz” diyor. Burada yorumcu gerçekte bilinçaltını açığa vuruyor. Onun bu bilinçaltı bütün Avrupa ve Amerika insanı için geçerli. Avrupa ve Amerika'nın veya Rusya ve Çin'in ürettiği silahlar Avrupa ülkesi için hiçbir zaman kullanılamaz anlayışı hâkim.

Yorumcu Ukrayna'nın vurulmasında yanlış giden birşeylerin olduğunu düşünüyor haklı olarak. Oysa biz Afganistan ve Irak'a bombalar atılırken ne hissetmişsek Ukrayna'ya atılırken de aynı şeyi hissettik. Dünyada hiç bir Müslüman Rusya, Ukrayna'ya saldırıyor diye sevinmemiştir. Ama Sırplar yıllarca Bosna'yı abluka altında bomlayıp soykırım yaptığında Avrupa uzun süre sessiz kalmış hatta Sırplara yardım etmişlerdi. Her Avrupalı'nin zihninde savaş, ölüm, işgal ancak Ortadoğu şehirleri ve Müslümanlar için meşru, kendileri için gayri meşrudur. Kabul edilemez. Bu savaşı Avrupa kendi içinde uzun süre yaşatmaz. Eğer uzun sürerse Putin gibi bir manyak bunu bütün dünyaya yayılmasını sağlar.

Bugün Avrupa ve Amerika, yüzyıldır Ortadoğu'da yaptığı savaşların benzerini hiç beklemedikleri bir şekilde kendi topraklarında gerçekleşmesinin şokunu yaşıyor. Çünkü onlar Irak'ı yeni icat ettikleri bombalarla gece vururken halklarına bir havai fişek kutlaması gibi sunmuşlardı. Hatta halkları oley çığlıklarıyla izlemişti Irak'ın bombalanmasını, işgal edilmesini. Bombaların üzerine "Muhammed'i çağır gelmezse İsa'yi çağır" diye yazmışlardı... Ancak Ukrayna onlar için bambaşka. Siz bakmayın NATO nun AB'nin doğrudan yardım etmeyişine. Ukrayna'ya güçlü şekilde yardım ediyorlar. Ukrayna'da savunmayı yöneten AMERİKA AVRUPA aklı. Daha da güçlü şekilde yardım edecekler. Rahat olun!

Örneğin Suriyeli mültecilere kapılarını kapatan Avrupa Ukraynalılara sonuna kadar açtığını unutmayın. Ukrayna işgali Avrupa'nın 80 yıldır unutmuş olduğu savaşı ve acılar yeniden hatırlattı. Yüzyıldır ürettikleri silahları İslam coğrafyasında denediler. Ancak aynı silahlanma bu defa Rusya aracılığıyla kendilerine döndü. Ukrayna'nın işgali kabul edilemez ancak İslam cografyasına karşı da ikiyüzlülük yapılmamalıdır. Örneğin aynı savaş karşıtı duruşu Suriye için bekliyoruz. On yılı aşkın bir suredir savaşan Suriye'de artık savaşın bitmesi gerekmez mi? AB ve NATO burada devreye giremez mi?