Deprem nedeniyle başka şehirlere göç etmek zorunda kalmış HATAY'ın yerli ahalisinin geriye dönüşünü sağlayacak önlemler şarttır.

Hatay bölgesi çok önemli. Elbette depremden zarar gören bütün şehirlerimiz önemli. Lakin Hatay'ın stratejik konumu çok önemli. 
Bu nedenle, Hatay için öncelikli tedbirler gerekli.
 - Deprem nedeniyle başka şehirlere göç etmek zorunda kalmış HATAY'ın yerli ahalisinin geriye dönüşünü sağlayacak önlemler şarttır.
- Bu itibarla Hatay ve civarına gönderilecek her Konteyner geri dönüşü teşvik edecektir, en azından göçü önleyecektir. 
- Hatay civarındaki köylerde hayvancılık yapan üreticilere hayvan yemi ve veterinerlik hizmeti artırılmalıdır. Köylerin boşalmaması, o bölgede hayvancılığın bitmemesi yönünde somut adımlara acil ihtiyaç var.
- Hatay bölgesinde üretilen sebze ve meyvelere pazar bulunmalı, Türkiye'de ki bütün Pazarcılar Odası, Ticaret Odaları bu hususta ucuz pahalı demeden Hatay bölgesinin sebze ve meyve üretimine destek olmalıdır.
Sonuç: Benim şahsi gözlemlerime göre, yaklaşan bahar ve yaz aylarında Naylon Çadırlarda barınmak zor olacağından Konteyner ihtiyacı Hatay için önceliklidir. 
Her bir Konteyner Hatay'dan göçü önleyecektir. 
Sahip çıkılan her köy Hatay da nüfus dengesinin bozulmasını önleyecektir. 
AHDE VEFA TURAN BİRLİĞİ DERNEĞİ, Yarın iki konteyneri daha Hatay'da kalmak isteyen iki kardeş ailemize hediye etmek üzere yola çıkaracaktır. Bir Ton da hayvan yemi göndereceğiz. 
Gücümüz ancak bu kadar. 
Holdingler bizi desteklemiyor. Gariban gönüldaşlarımızın küçük katkılarıyla adım atıyoruz.