Kentimizin Yetiştirdiği Bir Güzel İnsan
DOKTOR ALİ SU
1944 yılında Silifke’nin ışıklı köyünde doğmuştur.
5-6 yaşında bir yetim kalarak zor şartlar altında yetişen ve yıllardır insanımıza hizmet konusunda çabalayan Dr. Ali Su renkli kişiliği ile halkımızın hizmetine devam ediyor.
İlk okulu Işıklı Köyünde, orta okul ve Liseyi Silifke’de bitiren Ali Su 1962 yılında Tıp Fakültesine gitti.
1979 yılına kadar Doktor olarak uzun yıllar Türk Silahlı kuvvetlerine hizmet eden Dr. Ali Su 1979 yılında GATA’dan istifa ederek uzun yıllarda Silifke Devlet Hastanesinde hizmetlerine devam etti.
1991 yılında görevinden istifa ederek Doğru Yol Partisinden siyasete atıldı. O yıllarda tercihli oy sistemi vardı. İçel ikinci bölgeden Türkiye’de en yüksek tercih oyunu alarak milletvekili seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Sağlık Komisyonunda görev yaptı.
Milletvekilliğinden sonra yeniden muayenehanesinde insanımıza sağlık hizmeti vermeye devam etti. Bu arada her türlü sosyal harekette halkımızın yanında çevre ve sağlık konusunda mücadeleye devam eden Dr. Ali Su önderliğe devam ediyor.
Partiler üstü kimliğiyle çalışmalarını sürdüren Dr. Ali Su halkımız tarafından da unutulmadı. Önceki yıl 22.09.2018 tarihinde Silifke Belediyesi kentimizde hizmete açılan kütüphaneye “Dr. Ali Su Halk Kütüphanesi” ismini vererek güzel bir kadirşinaslık örneği gösterdi.
Bugün 75 yaşında olan Dr. Ali Su aynı azim ve kararlılıkla doğa, çevre ve sağlık konularında mücadeleye devam etmektedir.
Evli, iki erkek evlat ve üç torun sahibi olan kentimizin yetiştirdiği bu güzel insana sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekan