DREJ ALİ YASAK BİRAZ DA URFAYA BAK.. !!

         Fatma ananın oğlu Halil,  komşunun oğluyla kavga etmiş. İkisini de Akar başı karakoluna götürüp nezarete atmışlar. Fatma Ana, ismi ve lakabı mahfuz olan Ahmet kardeşe; oğlumu önce Allah, sonra sen kurtarırsan. Ben çocuğuma yanmadım. Komşuya olan yüz karalığına yandım. En önemlisi birbirimizin namusundan eminiz. Bahtına düştüm Ahmet kardeş bu işi bize  sulh edesin.  
             Ahmet Kardeş  Başında Kaşkolü Kalpak şekli sarılı biçimde, uzun paltosundan  Akar başı Karakol komiserinin karşısına çıkar. “Komiserim benim yeğenlerim basit bir hadiseden kavga etmişler, Sen bunlara bakma. Bunlar komşu çocuklarıdır, bir taraftan çekişir bir yandan barışırlar.  Yüksek müsaadelerinizle  çocukları bırakmanızı istirham ediyorum.”
             Komiser; Olmaz  cevabını verince, Ahmet Kardeş, sağ  elini sol göğsüne dayayarak, “Komiserim ister ŞAHSİ,  sağ elini ceketin iç cebine koyarak. ister NAKDİ, yok istersen yap SENEDİ. Ben bunlara her şekilde kefilim. Ricamızı yere düşürüp mahalle içinde İzzeti nefsimizden oynama. Bırak elli öpsünler büyüklük  et gitsinler.
          Bu gururlu üslup Komiserin çok hoşuna gider. Ne ŞAHSİ, Ne NAKDİ, Ne de SENEDİ, istemez ben sana kanaat  getirdim al yeğenlerini git, der.
            Günümüzde ne Ahmet Kardeş, ne de Nezarette olan yeğenlerimiz var. Ama her dönemde olduğu gibi bu dönemde de  (DİREJ Ali)  ALİ YASAK, Faruk SARAÇ, İbrahim TATLISES, Fatih BUCAK, Şevket KÜÇÜK, Halil BAĞIBAN, Zeynel Abidin BEYAZGÜL, Muzaffer ÇAKMAK  gibi devlete ve millete  birçok faydası  olan  nazı geçen devasa büyüklerimiz var.
             Sani KONUKOĞLU Tek başına bir SANKO HOLDİNG’İ GAZİANTEP’ e, Ömer SABANCI ‘da yalnız başına SABANCI HOLDİNG’İ ADANA’DA kurup, biri GAZİANTEP Diğer biride ADANA inşa ettilerse, söz konusu olan bu yüksek şahsiyetlerin gücüyle yatırım ve kalkınma amaçlı ,yeni bir URFA daha kurmak zor olmasa gerek.  Organize Sanayi Bölgesinde Samimi Yerli ve yabancı  yatırımcılar ayıklanmalı. Uzun zamandır  yer tahsisi yapılmış,  halen yatırım yapmayan yer borsası oluşturan bu işgalci güçler derhal temizlenmelidir.  Yargı yoluyla geriye dönük işgaliye davası görülmelidir. Tarih, Kültür Sanat Müzik Tertip komiteleri de unutulmamalıdır.  Adıyaman gibi komşu illeri de kapsayan geniş çaplı kapsamlı bir tasarım yapılmalı. Sınır ticareti de öne çıkmalıdır.
Bu yeni oluşum,  Güven verici valimiz Sayın Salih AYHAN’IN bilgili ve deneyimleri öncülüğünde, istenilen kalkınma eksiksizce hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.   
               Artık bundan sonra , Urfa’ya Cenazeleriniz  gelmeden hizmetleriniz  gelmeli. Gelen Cenazeler  TENKİTLERLE  değil, TEKBİRLERLE  kalkmalı. Rahmetlerle anılmalı. Ahmet kardeşin yeğenleri de kurtulmuş olmalı.  Urfalılar DREJ’ in anlamını müşkülat  çözmede HALK YEDİEMİN’İ diye bilmektedirler. Urfa’yı On İkiler kurtardıysa,  yapılacak yeni oluşum ile kalkınmada da ancak sizler Kurtarırsınız .!!  
                Başta dedik Ya …!     
                                   DREJ ALİ YASAK BİRAZ DA URFA’YA  BAK..!