Erol Bilbilik Türkiye’nin yetiştirdiği çok özel beyinlerden biriydi. Emekli deniz subayıydı. 1956 yılında Deniz Harp Okulu'nu bitirdi deniz asteğmeni oldu.

Erol Bilbilik Türkiye’nin yetiştirdiği çok özel beyinlerden biriydi. Emekli bir deniz subayıydı. 1956 yılında Deniz Harp Okulu'nu bitirdi ve deniz asteğmeni oldu. 1960’larda Amerika ve Almanya’da Savunma ve Lojistik Yönetimi eğitimi almıştı. Son derece donanımlı bir araştırmacıydı. 9 Mart 1971 hareketinde yer alması nedeniyle, binbaşı rütbesindeyken emekliye sevk edilmişti. 1971’de Türkiye istihbaratı CIA ile sıkı bağlar içindeyken sorguya alınmış, yolu Erenköy Köşkü gibi işkence merkezlerinden geçmişti!

Özel sektörde makine-motor, gemi inşa sektörlerinde yöneticilik yapmıştı. Bizim onu tanıyışımız 2000’lerde art arda çıkardığı araştırma kitaplarıyla oldu. Cumhuriyet gazetesinde ve Güncel Meydan ve İlk Kurşun sitelerindeki yazıları büyük bir ilgiyle izleniyordu. Küresel çetenin en detaylı araştırmalarını Türkiye’de yayınlayan Erol ağabeydi.

Dünyayı Yöneten Gizli Örgütler CFR-Bilderberg-Trilateral ya da Amerikan Kuşatması, Türk Bilderbergleri; Dünyayı Yöneten Gizli Örgütler; Geniş Ortadoğu Projesi / Geniş Orta Asya Projesi gibi kitapları büyük ilgi görmüştü. Kızıltoprak’taki evinde ya da Kalamış’da, Kadıköy’de bir kahvehanede buluşur onu dinlerdik. Bazen yemeklerini çok beğendiği anneme gelirdi. Bazen küser aylarca telefonuma cevap vermezdi. Sinirli bir yapısı vardı, bir o kadar da çok duygusal ve altın kalpliydi.

Erol ağabeyin hepimizde emeği var.

Ruhu şad olsun.