Adıyaman 1954 Spor'un Kelkit deplasmanından 3 puanla dönmesi, liderlik yarışındaki rakiplerinden Aksaray Sporun sahasında 2 puan, Düzce Sporun ise yine sahasında 3 puan kaybetmesi, Adıyaman 1954 için harika oldu.

Aksaray dışında liderlik yarışındaki takımlarla maçının kalmaması, ikili averajda bunlara üstünlük sağlaması ve kalan 10 maçının hepsinin favorisinin Adıyaman 1954 Spor olması Adıyaman 1954 Spor'un avantajları. Bunlar, Adıyaman'ı puan olarak bazı rakiplerini geçmemiş olmasına rağmen yarışın favorisi gösteriyor!

Fakat başka bir istatistik başka şeyler söylüyor. Adıyaman 1954 Spor puan kayıplarının çoğunu favori olduğu maçlarda yaşamış. Bu veri Adıyaman 1954 Spor'u favori olmaktan çıkarıp diyer şampiyonluk yarışındaki 4 takımla eşit şanslara sahip pozisyona getiriyor.

En çok puanı favori olduğu maçlarda kaybeden takımın sorunu mental (zihinsel) dir. Bu sorun aşılmalı-çözülmeli. Favori olduğu maçlarda puan kaybetmeyen Adıyaman 1954 bu sorunu geç kalmadan aşabilirse gurubunun favorisi ve en büyük şampiyon adayıdır.

Grupda liderlik mücadelesi veren bütün takımlar ipi önde gögüslemek için bütün kozlarını oynayacaklar. Takım olarak potensiyelleri biribirine çok yakın olan bu takımların içinden, şimdiye kadarki performanslarını biraz yukarı taşıyabilen takım ipi göğüsleyecek.

Adıyaman da bütün dinamikleriyle takımın performansını artıracak çalışmaları yapmalı.

'Neler yapılabilir?' ile alakalı bazı önerileri daha önce paylaşmıştım.

Ne kadar dikkate alınır? Bilmiyorum. Fakat o paylaşımdaki önerileri bir kez daha hatırlatmak isterim.

"Geç olmadan şunlar yapılmalı:

-Maça gelen sınırlı sayıdaki taraftar, türübün desteğini daha coşkulu yapmalı,

-Sosyal medyadaki paylaşımlar eleştiri dahi olsa daha yapıcı olmalı,

-Yazılı ve görsel basınımız takımla ilgili haber ve yayınlara daha çok yer-zaman ayırmalı,

-İl protokolü takıma ziyaretlerde bulunarak, yemekler- piknikler düzenleyerek, içerdeki maçlarda protokoldaki yerlerini alarak takıma desteklerini daha da hissettirmeli,

-Takımın sezonu lider bitirmesi durumunda (yönetimin vaad ettiğinden ayrı olarak) bir havuz oluşturulup ekstra bir prim (asgari 1.5 milyon TL.) vaad edilmeli,

( Bu noktada iş, bu ilin üst düzey seçilmiş ve atanmışlarına, ekonomik anlamda büyük sivil toplum örgütleri ve iş adamlarına düşer. Bundan önce yapılan "Seyircisiz maça 15 bin bilet" kampanyasıyla taraftar, esnaf ve küçük ölçekli işletme sahiplerimiz üzerlerine düşeni yaptılar.)

-İl dışında ikamet eden yönetim, başkan (veya başkanlarımız) işin ehemmiyetine binaen Adıyaman'a gelip süreci bizzat yönetmeli. VS...Bu önerilere şu öneride eklenebilir.

-Takımın 2. lige çıkması ve kendilerinin istemesi durumunda kadrodaki sporcularla makul şartlarda mukavele yenileneceği tahüt edilmeli.

Hatırlatalım; "kamuoyu böyle süreçlerde takınılan tavrı çok iyi tartar ve sürecin sonunda, herkesi oluşan tabloda olmaları gereken yere koyar."

Şampiyonluk kaf dağının arkasında değil. Yakınımızda. Yeterki bazı adımlarda geç kalmayalım.

M.Nuri SEVER