Dünyanın bir ucunda bir müslümanın ayağına diken batsa onun acısını hissetmeyen gerçek Müslüman değildir diyen peygamber

Refah sınır kapısından Gazze'ye ilaç ve gıda geçişine sınırlama getiren İsrail, kefenin geçişine sınırsız izin vermiş. Yaşamın her geçen gün azaldığı, ölümün her geçen gün çoğaldığı şehir Gazze.

*

Dünyanın bir ucunda bir müslümanın ayağına diken batsa onun acısını hissetmeyen gerçek Müslüman değildir diyen peygamberin ümmeti, Gazze'de her beş dakikada bir çocuk ve kadının öldürüldüğünü görüp neden bu kadar acısız, duyarsız ve tepkisiz kalıyor.

*

Arap Liği veya İslam Liği ne derseniz deyin artık. Mısır/Kahire toplansında somut bir karar çıkaramadı. Ne İsrail'in bombalamasını durdurabildiler ne petrol ambargosu kararı alabildiler. Bir futbol liği kadar ses getiremedi. Sesleri kısık, savaşmaya zaten yürekleri yok!

*

Araplar Kur'an'ı okurken gösterdikleri heyecanı Kur'an'ı yaşarken göstermiyorlar. Makamla ve yüksek sesle okudukları Kur'an'ın savaş söz konusu olunca makamı da kalmıyor heyecanı da...

*

Batı medyası ikiyüzlü ve çifte standart uyguluyor. Kimse bana Batı'nın erdemlerinden bahsetmesin. İsa'nın İncil'deki sevgi ve erdem mesajının en çok ırzına geçen Hıristiyan Batı ülkeleridir.

*

İsa'yı terk eden Tanrı Batı'yı da terk etmiş. Tanrısız Batı, İsa'nın çarmıhta çığlıklarını duymadığı gibi Gazze'nin de çığlıklarını duymuyor.

*

Fransız yıldız Brigdett Bardot her Kurban Bayramı'nda kurban kesiyorlar diye Müslümanları protesto ediyordu. İsrail'in Gazze'de Müslümanları kurban etmesini ne zaman protesto edecek merak ediyorum.

*

İsrail'e değil, aciz kalan Arap ülkelerine kızıyorum. İsrail dinine göre yapması gerekeni yapıyor. Ama Araplar milliyetçilikleri ve islamcılıkları adına yapması gerekeni yapmıyor.

*

Gazze'de ölenler için tek bir şey söyleyebilirim: Öldünüz! Bir daha ölmeyeceksiniz!