Adaylığınızın açıklanıp meydanlara indiğiniz günden 31 Mart akşamına kadar tüm seçim çalışmalarınızda bulunan biri olarak: Meydanlarda her kesim tarafından Malatya Büyük Şehir belediye başkanlığına layık yerinde bir aday olduğunu gördüm.

Seçim çalışmalarında yıllardır özlemini çektiğimiz ayrıştırıcı, ötekileştirici dili kullanmadan, kavgadan kısır çekişmelerden uzak daima birleştirici dili kullanarak seçim çalışmasını tamamladınız.
Tüm söylemleriniz birlik beraberlik kardeşlik üzerine olduğu için her kesim tarafından karşılık bulduğundan Malatya halkıda sizi %68 gibi bir oy oranı ile başkan seçti.
Seçim çalışmalarında asla bendendir benden değildir demediniz. Türk kürt demediniz. Alevi Sünni demediniz. Asla ayrıştırıcı ötekileştirici dili kullanmadınız.
Her gittiğiniz ilçelerde, mahallelerde bir olalım dediniz. Diri olalım dediniz. Sen ben değil biz olalım dediniz. Hep beraber Malatya olalım dediniz.
Her gittiğiniz yerlerde, Mevlana’dan Yunus’tan, Hacı Bektaşı veliden dörtlükler okuyarak daima sevgiyi saygıyı anlatarak halka bir umut oldunuz. Sırtınıza yüklenen yük çok çok ağırlaştı.
Umarım bu sorumluluk bilinci ile görevinizi başarı ile yaparsınız.

İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR.

Benim gibi Malatya halkıda size inanarak bu göreve getirdi. Artık başarmak sizin işiniz Sayın başkan Umarım: Seçim çalışmalarınız süresince meydanlarda sık sık dile getirdiğiniz Mevlana’ların, Yunus’ların ve Hacı Bektaşların. Sözlerinin anlam ve manası çerçevesinde hareket edersiniz.

Sayın Başkan: Sizlerin de bildiği gibi başarılar ekip ile elde edilir.
Umarım:
Kuracağınız ekipte önceliğiniz LİYAKAT sahibi işin ehli olma kriterleri olur.
Umarım:
Bugüne kadar yapmış olduğunuz görevlerde dik durduğunuz gibi bundan sonrada dik durarak görevinizi yaparsınız.
Sayın Başkanım.
Malatya merkez dahil 13 ilçe gezilerinizde gözlemlediğim hizmet anlamında sizden beklentiler çok yüksek.
Umarım:
Hiçbir ayrım yapmadan benden değil demeden ve meydanlarda sık sık dile getirdiğiniz hizmette Adil ve Adaletli olacağız sözünüze bağlı kalırsınız.
Seçim çalışmalarınızı nasıl ki baştan sonuna kadar izledimse. Bundan sonrada yaptıklarınızı yapacaklarınızı takip edeceğim.
Yazıma Seyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatinden bir dörtlükle noktalamak istiyorum.

VAZİFEN ÇETİN YÜKÜN AGIRDIR OGUL.
HİZMETTE ÖNDE ÜCRETTE GERİDE OLASIN.
VAZİFENİN EN AĞIRINA TALİP OLMAKTAN KAÇMAYASIN.
VAZİFENİN EN AĞIRLIĞI YARATAN’nın KULLARINA İHSANIDIR.