İsveç Luteryan Evanjelik kilisesi İsveç'in resmi kilisesi ve Hıristiyanlık resmi dinidir. İsveç Kilisesi devletten ayrılmış İsveç'te dini yaşam değişmiştir.

İsveç tasarlayarak yaptırıyor...

Coğrafi olarak Avrupa'nın kuzey batısında yer alan  İsveç'te hem kral bulunmakta hemde parlamento yer almaktadır.
Çok yağmur aldığından tabiat ve bitki dokusu ile meşhurdur.
Doğa manzaraları, tanınmış markaları ve köfteleriyle tanınan İsveç, yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip bir İskandinav ülkesi. İskandinav Yarımadası'nda yer alan ve 450.295 km2 yüzölçümüyle bölgenin en büyük ülkesi olan İsveç, temiz, zengin ve gelişmiş ülkelerden biridir.
Çok iyi vergi toplar, herkesi ülkesine kabul etmez ve yabancıya karşı vatandaşının haklarını gözeten bir ülke konumundadır.
İsveç'te 100 Bin civarında Türk yaşamakta bunun 37 Bini seçmenimiz konumundadır.

İsveç Luteryan Evanjelik kilisesi İsveç'in resmi kilisesi ve Hıristiyanlık resmi dinidir. İsveç Kilisesi devletten ayrılmış ve İsveç'te dini yaşam ve gelenekler gözle görülür bir şekilde değişmiştir.
Coğrafi olarak daha Kuzey bölgelerinde günün 24 saati dahi Güneşli geçen bir iklime sahip bir ülke.
İnsani ve sosyal hakların iyi takip edildiği ve herkesin, diğer bir vatandaşın özgürlük alanına girmeden istediğini yapabildiği bir ülke 
Dini yönleriyle fanatik durumunda.
İsveç devleti Türkiye Cumhuriyeti'i yönetiminin İslam'i duyarlılığını bildiği için bu tür kışkırtıcı eylemlere bilerek müsaade etmekte ve hatta kendisi tertiplemekte...
Kendi vatandaşının haklarını takip eden bir ülke, başkasının haklarına tecavüzü de uygun görmemesi gerekir.

Biz müslümanlar ne zaman ki birlik içinde ve güçlü bir konumda olursak, bu tür kışkırtıcı İşlere baş vurmazlar.
Osmanlı döneminde Haçlı birlikteliklerini de her dönem, ülkesinde ne kadar çapulcu ve eşkıya varsa hepsini organize ederek üstümüze salmıştır.
Benim düşüncem sessiz sakin ve eylemsizlik duruşumuz, onları ve onun gibilerin daha çok fanatik eylemler yapacağı  düşüncesindeyim.
Etki ye tepki geliştirmek, hatta gerekirse Türkiye Cumhuriyeti yönetimi olarak,  İsveç idarecilerinin yakasına yapışmamız gerekir diye düşünüyorum.
Adalet Hak'kı ve hukuku aramaktan geçer...
Saygılarımla.
M Sıtkı Aloğlu