Geçen hafta Ziraat Türkiye Kupasında evinde 5-2 gibi ezici ve farklı bir skorla mağlup ettiğimiz Karaman Belediye Spor ile bugün evimizde oynadığımız müsabakada ilk yarıda 3-0 gibi ezici ve üstün bir performans sergilerken ikinci yarıda kalemizde 3 gol bulduk ve maç 3-3 beraberlikle bitti.

Takım bu sene yeni bir teknik direktör ile Sinan Bayraktar hocayla devam etme kararı aldı. Sportif direktörlük de herhangi bir değişiklik yapmadan Fatih Murathan hocayla devam ediyor. Takım kaptanı ise Serdar Aşuk ile devam kararı alındı. Geçen seneki ruhsuz, heyecansız, teknik, taktik, fizik ve motivasyon açısından hiçbir ışık ve umut vermeyen futbolcular gönderildi. Ve yerine yeni oyuncular transfer edilerek yeni, güçlü, uyumlu ve iddialı bir takım oluşturuldu. Tesis sorunu çözüldü, takım Kâhta’ya evine geri döndü. Şehir ve taraftar geçen seneki başarısızlığı ve kötü oyunu unuttu. Bu sene için takıma, teknik heyete ve futbolculara büyük bir kredi açtı.

Bu sene ilk maçta Hopa Spor karşısında umut ve gelecek vadeden, uyum ve koordinasyon sorunu olmayan, belirli bir oyun sistemini benimsemiş, seyir keyfi olan bir Kâhta 02 Spor izledik, ilk maçın berabere bitmesi bile bu güzel değerlendirmeleri gölgelemedi. Geçen hafta Osmaniye ile yine berabere kaldık. Ve bu hafta 3-0 önde iken ikinci yarı havlu attık.

Konuyu dağıtmadan ve lafı dolandırmadan söyleyeyim utanç verici ve üzücü bir ikinci yarı izledik. Kâhta 02 Spor kulübüne, kimliğine ve kalitesine yakışmayan, hayal kırıklığı yaratan, sorumsuz ve kaosu andıran bir oyun anlayışı vardı. 90 dakika boyunca tezahüratlarda bulunan ve takıma destek çıkan taraftara saç baş yoldurtan, başımızı öne eğen bir maç oldu.

Saha dışında onca mücadele verilirken, büyük başkanın maddi ve manevi fedakarlıkları ortadayken, ilçenin ve taraftarın tam desteği açık iken, yeni bir sayfa açıp güzel bir başlangıç yapabilecek iken, ziraat Türkiye kupasında finali zorlayacak ve bu sene 3.ligde en kötü play offlara kalabilecek iken, “hedef 2025 Süper lig” gibi bir vizyon belgemiz ve hayalimiz ortada duruyor iken bunu engelleyecek ve geciktirecek olaylara ve insanlara Kâhta’nın ve Kâhta 02 Spor’un anlayış ve tahammülü kalmamıştır.

Önümüzdeki hafta Kelkit ve Hacettepe ile 2 kritik maçımız var. Bu iki maçta da şayet galibiyet dışında bir sonuç gelişirse Musa başkanımızın bazı kişilerin biletini acilen kesmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçen sene yaşadığımız sorunları ve sıkıntılı atmosferi bu sene yaşamak istemiyoruz. Bugünkü maçın faturası teknik heyet ve futbolculara aittir. Ve bu maçın kahramanları ise fotoğrafta gördüğünüz fanatik ve fedakar Kâhta 02 Spor taraftarı olan çocuklarımızdır.