Şanlıurfa AVM  için, eski otogarın içinde bulunan, ÇATALTAŞ Camii yeri ,satıldıysa yerine yenisi niye yapılmadı…?

Valimiz  sayın AKBULUT  döneminde yaptığımız bir radyo söyleşi programında; sayın  valim : sizin deneyiminiz ,tahsiliniz ,kariyeriniz, belli.  Encümenlerin de tahsili, tecrübeleri, belli .Nasıl oluyor da,  fikir birliğine giderek, memleket mesellerini çözüme kavuşturuyorsunuz..? AKBULUT -  Allah mı söyletti seni dercesine , şöyle dedi. Bir gün  çok ciddi bir konuda  sindire sindire konuşuyorum. Sözümün arasında, iyi vurgu yapmak için  durakladım. Onlar hemen oylamaya geçtiler. Hemen müdahale ettim , sözümün bitmediğini söyleyerek , konuşmamı sürdürdüm.  konuşmam uzayınca bu defa kendi aralarında kumaş kalite konturolu tespih kalite konturolu yapılmaya başlandı. Diyerek, o zamanın  il Özel İdare Encümenlerin bu özelliklerinden söz etti. Ve yine dönemin, İl Özel İdaresi Müdür Yardımcısı UĞUR YAŞAR kalp krizi geçirir, oksijen çadırında kendine gelip bilinci açılınca, ilk mırıldanması - Encümen toplandı mı  ….?  Sorusu olmuştur. İşte iki encümenlik bilinci.

            Başkan  İbrahim Halil ÇELİK Döneminde , Belediye Encümen Üyelerinin, Haşimiye Meydanındaki, ÖZ DİKER KUYUMCULAR ÇARŞISI için verdikleri karar”a  dere tepe, düz gitmemek elde mi …..?  
     Ahmet BAHÇİVAN dönemi encümen üyeleri , Çulcuoğlundan Dondurma, Gökçin’ den baklava  gelmezse, oylamaya geçmiyoruz. Esprisiyle, Dondurma baklava arasında alınan, memleketin  Abide Kavşağına kondurulan 22 katlı Nevali. Yemeyen ,yedirmeyen sloganıyla  gelen,  Sayın Hacı Ahmet Eşref FAKIBABA Dönem Encümenlerinin, MAHMUTOĞLU KULESİ  Önüne diktiği,  yakıt kulesi istasyonu.  AVM  için, eski otogarın içinde bulunan, ÇATALTAŞ Camii yeri ,satıldıysa yerine yenisi niye yapılmadı…?
 Yasal olarak, yola, kamu hizmetine kullanılmayan camii. Nasıl,  ne şekil ,ne biçimde, hiç edildi…?   Hukuken,  manen bu  şekilde yıkımda yeri olmayan, bu encümen kararına karşı çıkan, basın toplantısı düzenleyen ,Sayın Abdülkadir İKBAL,  Encümenlerin İkbal’de, İstikbal’lerinin olmadığını kanıtlamıştır. 
   Şimdi sırasıyla soralım. Öz diker Kuyumcular Çarşısı, Ahmet BAHÇİVAN İş Hanı, Abide Kavşağı Nevali Oteli , Mahmut Oğlu Kulesi önü ,yakıt istasyonunun , kaçta kaçı yeşil alandır. Karaköprü raylı sistem için ,ayrılan güzergah, nasıl şahıs mülkiyetine, encümen kararıyla dönüştürülerek, imara açıldı.  İpek yoluna bağlı, servis yolunu silip, Köran oteli güzergahına , encümen kararıyla  imar verip ,yolu yolsuz etmediler mi ….? Belediye Spor, Encümen kararıyla kapatılıp,hükmen mağlup edilmedi mi …?  Aile çay Bahçeleri  encümen kararıyla  yer işgalciliği, türetilmedi mi..? Bu kararları, saf niyetle ,Allah için ,memleket için,bedelsiz, menfaat’siz , şahsi çıkarsız devlet millet için encümenler yasalaştırdı düşüncesine kaç kişi inanır,?

                      Toparlayacak  olursak,bugüne kadar verdikleri yanlış karardan, adliyelik olmayan, parmak sayısı kadar, kaç encümen üyesi var. Yanlış kararlar alan bir meclise ne derece  güvenilir…? İçinde şehirci , çevreci , ekonomist ,sağlıkçı, mimar, kültür sanat adamı, tarih bilimcisi, hukukçu ,iktisatçısı olmayan bir meclis kararlarına uymak , körü körüne itaatten farkı ne..? İlla meclis ihtiyaçsa, Haftanın her Perşembe günü toplanan, Vilayet İl İdare Kurulu gibi aynı kadro haftanın muayyen bir gününde toplanıp encümenlik görevini  yürütsünler. Görün nasıl  yerinde sağlıklı kararlar çıkacaktır.                 
Cumhurbaşkanımızın bu kararı dikkate alıp, uygulanması konusunda gerekli hassasiyeti göstereceği umud ve arzu edilmekte... 
           Bu emsalde,  Muhtarlıklar ise işlevi bakımından kamu hizmetleri kapsamında yetersiz  kalmaktadırlar. Mahalli problemler artık merkezi idarelerce yürütülmekte. Geriye kalan muhtarların nikah kıyma, ölüm işlemleri diyanet görevlisi imam ve müezzinler, zaten  bu işi yapmaktadırlar. Diyanet işlerine verilecek bir yetkiyle,  MUHTARLARDAN MÜHÜR, ENCÜMENLERDEN FİKİR ,DEVLETİN ÜSTÜNDEN İSE KAMBUR KALKACAK... 
Yıllar önce vali : yemekli toplantı olmasa muhtarları toplayamıyorum dememiş miydi …?   

BAŞTA  Dedik ya …!

                         ENCÜMENLER MEN MUHTARLIKLAR İPTAL EDİLSİN…..!