(2)
Dünyayı yönetmek iddiasında olanlar ve bu konuda ısrar edenler Politikalar stratejiler geliştirenler var
 milyarlarca dolarlar harcayıp destekledikleri ,yeni konsept olarak gördükleri ,vesayet savaşları dediğimiz savaşları gerçekleştirmek Başarılı kılmak kendi asker zayiatını vermemek adına ,Daha önce terörist olarak görüp ilan ettikleri örgütlere ,ancak devletlerin ordusunda bulunabilecek düzeyde silah yardımında bulunmaya başladılar.”
Devlet yönetim yapısı sermaye ve tarikat ilişkisi ile yürüyen Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük diktatörlük ile yönetilen Rusya Yeni savaş konseptine Vesayet savaşları stratejisini ön planda tutarak ,hareket etmektedirler.
Daha önce kendi Silahlı kuvvetlerini göndererek gerçekleştirdikleri işgal ve sömürge Politikalarını,artık bu konsept üzerinden yapmaya başladılar.
Gayeleri yeni konseptle dünyayı yönetebilmek için yeni ülke,Devletler kurdurmak kurulu sınırları belli olan devletlerin ise sınırlarını yeni devletler kurabilmek için yeniden çizmek.
Buna misal olarak geçmiş ABD (Obama )Döneminde dışişleri Bakanı olan Condoleezze Ric’ın Hazırlanmış bir plan ve program üzerinden hareketle sarf ettiği yazdığı ifadeleri gösterebiliriz.
Condoleezze Rice’ın Sarfettiği sözler ve  artık Böyle olacak diye açıkladığı harita( washington post-Condoleezza rice transforming The middle east).”Başta Orta Doğu ülkeleri olmak üzere 22 ülkenin İçinde  olduğu bizim ülkemizide kapsayan ,
ülkelerin sınırlarının Yeniden çizilme projesi.“kısaca Orta Doğu’yu dönüştürme projesi”
Bazı kamuflajcı Amerikan yandaşları Condoleezza rice ın Makalesinin böyle bir anlam içermediğini ifade etsede ,
Gerçek niyeti saklama çabası içerisine girse de
22 devleti içine alan Bu proje Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkemizi de içine alan hedef projelerinden biridir.(Bu proje BOP Projesi değildir  Çünkü BOP Denilen projenin gerçek manada ifadesi “Genişletilmiş Orta Doğu ve kuzey Afrika girişimi”  Orijinal adı ise (Broader middle East and North Africa ınitiative)Condoleezza rice ın Washington post’a yazdığı makalesinde ise BOP İle ilgili herhangi bir ifade kullanılmamıştır. Aslında BOP Projesi Orta Doğu’ya demokrasi ve barış getirecek amacıyla ifade edilmiş bir proje gibi gösterilmiştir 
Bu ifade şirin görünmek ve Orta Doğu Arap ülkeleri halkının gazına almak için uydurulmuş gerçek olmayan hayali kandırmaca bir ifade idi .
Bu proje adı altında Anlatılan bütün argümanlar gerçek amaç ve hedefleri gizlemek için kullanılan ve maalesef bazı ülke yöneticilerinin de isimlerinin geçtiği kandırmaca bir yemlemeydi.
Bunu fark eden bazı devlet adamı ve siyasetçiler sekreteryası bile olmayan ifadede kalmış gerçekleşmesi imkansız bu projenin adını bir daha ağızlarını almamışlardır.
Çünkü onlarda fark etmiştir ki gerçek amaç Orta Doğu’ya barış ve demokrasi getirmek değil bu süslü ifadelerin ilerisinde bölgede kardeş kanının akmasına sebep verecek , önü alınmayacak karışıklıkların çıkmasına yol açacak hedefleri içermektedir .
Gerçek hedef ise her ne kadar gizli tutulmaya çalışılsa da yavaştan yavaştan açık edilen alıştırılmaya çalışılan Condoleezza rice’ın  Makalesinin içerisine serpiştirilen gizli niyetin projesidir.
Yani daha açık bir ifadeyle ABD nin Sağ gösterip sol vurduğu yeniden oluşturulan politikanın projesidir)
Bu projeye göre” vaad edilmiş topraklara “sahip olunabilmesi için Suriye baz alınarak sınırlarımızın ve bazı ülke Sınırlarının değiştirilmesi Hedeflenmektedir.
Nihai hedef ise kendi kontrollerinde küçük devletcikler kurmak Böylece hedefe ulaşmaktır.
Bu hedef politikanın gerçekleşmesi demek vatan topraklarımızın bölünmesi Ülkemizin parçalanarak felakete sürüklenmesi demektir.
Onun için diyorum ki:Suriye’ye giremezsin”diyen ABD bu işin patronu.
“Suriye’de ne işimiz,var” Diyen de yerli işbirlikçileri ABD , taşeronudur.”
Devlet aklı bu sinsi oyunu görmüş ülkenin parçalanmasını engellemek için her türlü belayı göğüsleyerek göze alarak karşı hamleler yapmış tedbirler almıştır.
Devlet aklının hamleleri karşısında panikleyen güç içerideki işbirlikçilerini harekete geçirmiştir.
FETÖ İntisaplı 50 yıllık yetiştirme bütün elemanlarıyla İstediklerini sorunsuz gerçekleştirmek adına devleti ele geçirmek İstemişler bu istek doğrultusunda  Ülke içinde çeşitli hamleler yaptırmışlardı  Bu hamlelerin hepsi başarısız olunca en son çare olarak 15 Temmuz alçak kalkışmasıyla bir kanlı hamle daha yapılmış çok şükür milletin feraseti ve canını vermek pahasına fedekar yiğit duruşuyla top yükün, ülke,devlet millet elele vererek bir oyunu bozmuştur.
Amaçlarından,hedeflerinden  Vazgeçmeyenler örgütleri de dahil Ellerindeki her türlü argumani kullanarak oyunlarına devam etmektedirler.
oyunu ve planı deşifre eden Devlet aklı bu sinsi planı görmüş ülkenin parçalanmasına müsaade etmemek için bütün riskleri göze alarak(Barış Pınarı zeytindalı ve Irakın kuzeyinde pençe operasyonları adı altında hareketlere girişmiş çok büyük başarılar elde etmiştir.
Bu harekatlar hedeflenen planı nispeten ötelemiş şimdilik oyunu bozmuştur şimdilik diyorum çünkü hedefi olan oyun kurucu bu planından ,vazgeçmemiştir.
oyunları bozulanlar 
yeni oyunlarla karşımıza çıkacaklar çıkmaya devam edeceklerdir.
Çünkü Rant Corporation raporu bize Bunun çok açık kodlarını vermektedir.
Yunanistan’ın Amerika dahil Avrupa ülkelerinin hemen hemen hepsini yanına alarak Akdeniz’de doğal enerji kaynaklarının Tek sahiplerinin kendileri olduğunu iddia etmeleri bizi dar bir alana haps ederek bu zenginlikten mahrum bırakmak istemeleri
Amerikalı senatörlerin sık sık senatoya önerge vererek başkanlık makamına mektuplar yazarak Türkiye’ye müeyyide ,yaptırım ambargo uygulanmasını istemeleri
Bir ülkenin en doğal hakkı olan kendini koruma stratejisi gereği hava savunma sistemlerini almamızı engellemek.
Alınmış olanı da kullandırmamak istemeleri
Ancak ülkeye saldırmak ve işgal etmek niyeti olan bir aklın projesi olabilir.
Amerika birleşik Devletleri’nin durup dururken Yunanistan’ın çeşitli ada ve bölgelerine irili ufaklıı hava deniz askeri üsleri kurması 
İstediklerini yaptıramadıkları ülkemizle İlgili hayırlı bir niyet beslemediklerinin en açık Delilidir.
Nato toplantılarında odalara asılan hedeflerini deşifre eden çizdikleri haritaların Türk komutanlarının gözünün içine sokarcasına davranmalarının sebebi de budur.
Ülkemiz üzerinde uygulanan ekonomik operasyonlarda 
bu oyunların devamı niteliğindedir.

Bu konulara ,geniş perspektiften bakmaya devam edeceğiz.
      M.Tugrul Türkeri