Sadece pahalı transferler olan, kraliyet ailesinin yeni hobileri futbol kulübü kurarak görgüsüzce, para harcama Yarışına girdikleri birde futbol ligleri var. 

Türkiye ligi şampiyonu olan takımla,Türkiye kupasını kazanan takım süper kupa organizasyonu ile karşı karşıya geliyor.
Kazanan Türkiye süper kupasının sahibi oluyor.
Yıllardır bu kupa mücadelesi Türkiye’de yapılıyordu.
Türkiye futbol federasyonu bu yıl almış olduğu bir kararla Süper kupa finalinin yurtdışında oynanmasına karar verdi,önce Almanya’da oynanması İçin Alman futbol federasyonuna müracaat edilir,fakat Alman futbol federasyonu kendi ülkelerinde bu maçın oynanmasını kabul etmez.
Bizim federasyon yıllardır ülkemizde oynanan Süper kupa finalini illa da yurtdışında bir yerde oynamaya kararlıdır.
Kupa marka değeri uluslararası tanınma falan derken bula bula dünyada futbol olarak adını sadece pahalı transferler ile duyuran,kraliyet ailesi fertlerinin yeni hobileri olan futbol kulübü kurarak görgüsüzce, para harcama Yarışına girdikleri birde futbol liğleri olan 
Önce deve güreşi ,
Sonra çölde görgüsüzce 4x4 Ferrarilerle yarışlar düzenlemeleriyle ile ünlü 
Kendi ülkelerinde ve dünyanın bir çok müslümanların yaşadığı ülkelerde açlık ve yoksulluk ile mücadele ederken 
bunlar petrol gelirlerinin verdiği zenginlik şimarıklarıyla,para harcama görgüsüzlüğü ve tatminsizliği içinde,futbol takımı kurmak ve ligde deve güreşi yaptırır gibi takım yarıştırmak,birbirleriyle yarışmak, adına 
Tam da zengin Arap aptallığı ve şımarıklığından başka bir şeyle hatırlanmayan 
Suudi Arabistan da süper kupanın oynanacağı duyurulur.
Sudi Arabistan Orta Doğu’da Bir ülke değil .
Amerikan devletinin Orta Doğu’daki  bir vilayetedir.

Kendini kral ve devlet başkanı olarak gören şebeklerde 
Amerikan devletinin kukla valileridır.
Türkiye futbol federasyonu Suudi Arabistandaki Süper kupa organizasyonuyla kendi ipini çekmiş futbol federasyonumuzun ve spor bakanlığımızın uluslararası itibarını Yer ile yeksan etmiştir.
Türkiye futbol federasyonu
Maçın oynanacağı ülkeyle önceden gerekli yapılabilecekler ve etkinlikler konusunda bağlayıcı protokolleri yapmamış Türk futbol federasyonu ve Gençlik spor bakanlığını ve dolayısıyla ülkemizi itibarsızlaştırma operasyonun Piyonu olmuşlardır.
Bu yaşanılan rezaletin faturasını başta ,Türk futbol federasyonu başkanı ve yöneticileri olmak üzere öngörüsüz ve bilgisiz konuma düşen Spor Bakanı derhal istifa etmelidir.
Bu konu ;
Uluslararası bir skandala dönüşmüştür.
Dışişleri bakanlığı tarafından geniş kapsamlı bir şekilde araştırılmalı ve kamuoyu bu yaşanılan rezaletin neden,nasıl niçin olduğu konusunda aydınlatılmalıdır.
Aksi halde bahaneler kayırmacılık ve hamaset söylemleri düştüğümüz bu rezil  durumu ortadan kaldırmaz.
Büyük Türk milleti de bu rezaleti affetmez .