Bu gün bütün dünya biliyor, İŞİD  dahil dünyada ki terör örgütlerinin büyük çoğunluğunun arkasında ABD-İzrail vardır. Nevada vs çöllerde bunlar eğitilmekte

Moskova’ya 20 km uzaklıkta Crocus Belediye tiyatro salonunda Cuma akşamı yerel saatle 20:00’de, Picnic adlı bir Rock grubunun konseri öncesinde İŞİD’in üslendiği bir terör saldırısıyla dünya sarsıldı.

Bu saldırıdan önce ABD kaynakları vatandaşlarını uyararak Rusya’da böyle bir saldırının olacağını ve vatandaşlarının kalabalık konser vs yerlere gitmemelerini istemiş.

Bu gün bütün dünya biliyor ki İŞİD  dahil dünyada ki terör örgütlerinin büyük çoğunluğunun arkasında ABD-İzrail vardır. Bu örgütleri nevada vs çöllerde özel olarak eğitip ilgi alanları içinde olan hedef ülkelere servis ettikleri her yerde konuşuluyor.

Uzame ladin- İŞİD  vs. tamamı ABD projelerine hizmet eden örgüt ve isimlerdir.

Bu örgütler Afganistan, Irak, Suriye ve Libya işgal etmek için piyon olarak bu ülkelere sokulmuş, bu örgütleri bu ülkelerden çıkarmak bahanesiyle de bu ülkeler işgal edilmiş, liderleri idam edilmiş insanları katledilmiş ve bu ülkeler istikrarsızlaştırılmıştır.

 Perde gerisinde olan BOP artık aleni bir şekilde itiraf edilmekte ve ABD diş işleri bakanı Blenkın ve Baıdın Gazze saldırıları sırasında izraılı ‘Bir Yahudi olarak ziyaret ediyorum’ diyerek kimliklerini, kişiliklerini ve niyetlerini de aleni ortaya koymuşlardır.

Büyük İzraıl için dünyayı yıkmaya yakmaya, bütün insanlık değerlerini çiğnemek, yok etmek üzere gözlerini karartmış bir devlet terörüyle insanlık karşı karşıya.

Evet Moskova’da 150 civarında masum Rus vatandaşı sivil silahsız öldürüldü, diğer yanda Gazze’de 6 aydır her gün bir o kadar sivil katlediliyor ve insanlık bu gaddarlık zülüm karşısında çaresiz.

Moskova’da  ve Gazze’deki saldırı İnsanlık ayıbı ve iğrenç bir olay. Her ikisini de gerçekleştirenleri , bu saldırıları organize edenleri tetik çekenleri şiddet ve nefretle kınıyorum.

Bu saldırıyı Ramazan ayında haram ayda oruçlu olan hiçbir Müslümanın tasvip etmesi mümkün değil ve Rusya lideri Putin’de bunun altını çizdi.

Bu saldırı ile ne mesaj verilmek istendi? Veya ne amaçlandı? Bu sorunun cevabı önemli.

Rusya lideri Putinin ani kararla hareket etmemesi, olayı araştırması onun bilge bir lider olduğuna işaret ediyor.

Türkiye ve Rusya aynı Coğrafyada komşu iki devletler.

Her iki halk ve devlet uzun yıllar bu coğrafya ’da üstünlük mücadelesine girişmişlerdir. 

‘ Ayıdan Post Rus’tan dost olmaz’ diye atasözü vardır. Fakat önümüzde Fransa-Almanya örneği var.

1950’ye kadar biri birini boğazlayan Almanlar ve Fransızlar AB birliği -NATO içerisinde bir araya geldiler geçmişe bir sünger çekip ortak stratejiler etrafında birlikte hareket ediyorlar.

Türkiye-Rusya işbirliği neden artmasın.

Görülüyor ki BOP kapsamında bölge ateşe verilmek isteniyor. Baltıktan başlayıp Ukrayna oradan Karadeniz üzerinden Türkiye de dahil bölge ateşe verilip istikrarsızlaştırılmak isteniyor.

Bölgede savaş genişler devletler biri birine düşerse artık başkenti Kudüs olan Büyük izraili ilan etmek için bir engel kalmayacak.

Bölgede Rusya lideri Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede görev alan tecrübeli liderler olarak istikrar için projeler geliştirmelidir.

Önce Ukrayna-Rusya savaşı sonlandırılmalı barışçı, adil bir anlaşma yapılmalı, Türkiye bu barışı sağlama hususnda aracı olarak rol almalı.

Bundan sonra ’da Rusya, Türkiye’ye (Eğitim amaçlı kullanılmak adıyla) 50 adet SU-57 savaş uçağı satış anlaşması imzalamalıdır.

Türkiye yerli milli silah sanayinin yanı sıra Rusya gibi komşu devletlerle de bölgede ortak çıkarlar için bir araya sık sık bir araya gelmelidir.

Bunun için Putin-Erdoğan en kısa Zaman’da tekrar bir araya gelmeli, Ortadoğu’da barış istikrar içinde iş birliği alanları oluşturmalıdırlar.

Türkiye-Rusya’yı karşı karşıya getirmeye çalışanlara karşı inadına işbirliği artırılmalıdır.