Bakara 258-259- 260. ayeti kerimelerindeki anlamamız gereken meallerini sizlere sunacağım ve tefekkür ederek düşünmenizi, amellerininizİ gözden geçiriniz..

Bu Mübarek Beraat gecesinde kulluğumuzu,idrakimizi çoğaltmak bakımından özellikle Ramazan’a da hazırlık yapmak açısından Kur’an-ı Kerim Kerim’in Bakara Suresinin 258-259- 260. ayeti kerimelerindeki anlamamız gereken meallerini sizlere sunacağım ve tefekkür ederek düşünmenizi, amellerininizi gözden geçirmenizi tavsiye edeceğim.
Cenabı Allah 258. ayeti Kerim’e de 
“”Peygamber Allah‘ın kendisine lütfettiği hükümranlığa güvenerek Hz.İbrahim Rabbi hakkında çekişip konuşan kişiyi (yani Nemrut‘u) bilir misin? Hani İbrahim ona benim Rabb im hayat veren ve öldüren bir Rabtır demişti. O da ben de hayat verir ve ben de öldürürüm dedi.

 bunun üzerine (Ceza evinden iki idam mahkumunu getirtip. Birini idam edip diğerinide affedince bende aynı şeyi yaparım deyince)
Hz. İbrahim ona Allah Güneş’i doğudan doğduruyor haydi sen de onu bahtıdan doğdurunda görelim deyince kafirin dili tutulup öylece kala kaldı.
İyi Bilinki Allah zülüm yolunu tercih eden kişiyi bu işi ettikleri sürece Zalimleri asla hidayete erdirmez
 259- “”Yine sen çatıları çökmüş, duvarları yıkılmış, halkından kimse kalmamış terk edilmiş bir beldeye uğrayan ve harap olup gitmiş şu beldeye Allah nasıl tekrar hayat verecek diyen adamı Peygamberi bilir misin Allah o adamı öldürmüş 100 yıl sonra da diriltmiş ve ölü olarak da ne kadar kaldın diye soru sormuş adam bir gün ya da birkaç saat kaldım diye cevap vermiş.  Allah da hayır 100 yıl kaldın yiyeceğine içeceğine bir bak hiç bozulmamış eşeğine bak, ölmüş çürümüş Sadece kemikleri kalmış işte Biz seni insanlara ibret olsun diye böyle yaptık eşeğinin kemiklerine de bir bak onları nasıl yerli yerine koyuyor ve onların üzerine nasıl et giydiriyoruz demişti adam bütün bunları gözünün önünde gerçekleştiğini görünce şöyle dedi evet anladım ki Allah her şeyi yapmaya kadirdir.
260-
“”Yine bir zamanlar İbrahim’in Rabbim Sen ölüleri nasıl diritldiğini bana bir göster demesi üzerine Allah ona yoksa sen buna inanmıyor musun diye sormuş İbrahim de nasıl inanmam elbette inanmıyorum fakat kalbimin mutmain,tatmin olmasını istiyorum diye cevap vermişti bunun üzerine Allah şöyle buyurdu öyleyse Dört adet kuş yakala diyor onları birbirinden ayrı olarak eğip kendine alıştır daha sonra da birer birer her birini dağın ayrı tepelerine bırak sonra onları kendine Çağır sana uçarak geleceklerini göreceksin bilki Allah azizdir ölüleri diriltir ve her şeye muktedirdir,hakimdir. verdiği misallerin her birinde bir hikmet vardır.””
Tefekkür etmenizi,düşünmenizi ve şu beraat gecesinde idrak etmenizi ve beraatten sonra da Şaban Ayı’nın 15. gün sonrası Ramazan’ı Şerife kaldı . Ramazan’ı Şerifide  idrak etmenizi. Allah’a iyi kul olmanızı, Allah‘ın emir ve yasaklarına göre hareket ve davranışlarınızı gözden geçirmenizi diliyorum Cumanız mübarek olsun .Berat kandiliniz hayırlara vesile olsun. Recep ve Şaban ayında peygamber efendimizin Rabbimize yapmış olduğu bir dua “Allahummebariklelena fi Recebe ve  Şaban ve bariklena fi ramazan”
Yani “”Ya Rabbi Recep ve Şaban ayini hakkımda hayırlı eyle beni de Ramazan’ı Şerifeş ulaştır, Sana kul Habibine Ümmet olarak yaşamamıı nasip eyle diyor öyleyse gelin biz de Allah’a kul onun Habibi Hz . Muhammed’e Ümmet olarak ama samimi söylediklerini yapan Ümmet olarak hayatımızı doğru ve dürüst  mümin kullar olalım inşallah Rabbim amellerinizi mübarek eylesin.