Silifkeli Çanakkale Şehitlerinin torunlarını Dedeleriyle Buluşturma Projesi için geldiğimiz Çanakkale'de şehit hemşerimiz TALAT GÖKTEPE anıtını da ziyaret ettik.

ŞEHİT TALAT GÖKTEPE kimdir?

Doğum : 1944 Şehadet : 25.07.1994

Talat Göktepe 1944 yılında Erdemli Güzeloluk köyünde doğmuştur. Böcüoğlu ailesinden Hasan ve Zeynep Göktepe’nin altı çocuğundan biridir. Belli bir yaştaki Erdemlililerin nüfus cüzdanlarında Silifke yazdığını hepiniz bilirsiniz. Zaten Silifke’nin Sancak Merkezi olduğu zaman bu yerleşim birimi Karataş Kazası idi ve Silifke’ye bağlıydı.

Eşi Neşe Hanım olup Orkun ve Serkan adında iki oğulları vardır.

1968 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden mezun olmuştur. Orman İşletme Şefi ve müdürü olarak yurdun çeşitli yerlerinde görev yapan Talat Göktepe 1992 yılında Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü görevine getirilmiştir. Bölge müdürü olarak görev yapmakta iken Eceabat’a bağlı Kumköy’de tarlada başlayan bir yangın 25 bin 581 hektarlık yarımadayı tehdit ediyordu. Ekipler ve başta Talat Göktepe canla başla yangının söndürülmesi için çabalıyordu. Yangın 4 bin 49 hektarlık alan yok olduktan sonra söndürülebilmiş ama bölge müdürü hemşerimiz Talat Göktepe beş personelini kurtardıktan sonra şehit olmuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü şehidini unutmadı. Bir helikoptere ismi verildi. Çanakkale Conkbayırı'nda Şehit Talat Göktepe Anıtı yaptırıldı. Çanakkale Belediyesi de bir piknik alanına “Talat Göktepe Piknik Alanı” adını vermiştir. Geçtiğmiz yılda Erdemli’de Orman Haftası münasebetiyle şehit Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe adına bir hatıra ormanı oluşturuldu. Şu anda Conkbayırı’ndaki şehitlerle koyun koyuna yatan bu kahraman vatan evladı hemşerimiz artık huzur içinde uyumaktadır.

Ruhu şad olsun.

Fotoğraf açıklaması yok.