On binlerce kişinin dakikalarca minibüs ya da otobüs beklediği bu üçgende sabahın ilk saatlerinden itibaren akşam saat 10'a kadar kulakları tırmalayan rahatsız edici bir ses var.

Şehrin en işlek yeri neresidir diye sorsanız herkes size aynı yeri söyler; eski belediyenin karşısıyla, Demokrasi Parkı ve Yenipınar Cami üçgeni.

İşte tam da burada yani günde on binlerce kişinin geçtiği ve on binlerce kişinin dakikalarca minibüs ya da otobüs beklediği bu üçgende sabahın ilk saatlerinden itibaren akşam saat 10'a kadar kulakları tırmalayan rahatsız edici bir ses var.

Sürekli bir vidanjör çalışıyormuş gibi, kuyunun dibinde bir çocuk inliyormuş gibi, arıza yapmış bir araç patinaj yapıyormuş gibi rahatsız edici bir ses var hiçbir şekilde eksilmeyen.

Hani ben bu bölgeye yeni taşındığım için civar esnafına sordum. Yıllardır aynı sesten muzdarip olduğunu söylüyorlar. Hangi esnafın çekmeyen bacasından ya da iş yerinin ne tür bir arızasından kaynaklandığını bilmediklerini ama daha önce defalarca konuyu ilettikleri halde belediyenin buna bir çözüm bulmadığını söylüyorlar. Tabii buradan aslında hangi esnaftan kaynaklandığını bildiklerini de anlamıyor değiliz.

500 metre kadar uzaktayız, 3. kattayız, pencereleri kapatmışız ama kulakları tırmalayan beyni yoran sesten kurtulamıyoruz.

Değil bir ilde, herhangi bir ilçede bile bu iğrençliğe sebep olan esnafın ruhsatını -eğer sorunu gidermiyorsa- o saat o dakika içinde İptal ederler.

Şehrin en işlek yerinde, günde on binlerce insanın durakta beklediği ya da geçtiği bir yerde bu sürekli bir vidanjör çalışıyormuş gibi çıkan sese bir çözüm bulunmuyorsa o şehir şehir bile değildir.

Bütün şehri bu iğrençlikten kurtarmak için bilgi sahiplerinin nereye şikayet edeceğim konusunda yardımcı olmalarını istiyorum...

Git derdini Marko Paşa'ya anlat demeyin, bana bu dinmek bilmeyen rahatsız edici gürültüden kurtulmak için bir kurum ya da kuruluş söyleyin...