Rusya-Ukrayna geriliminde Putin Amerika’ya, Avrupa’ya meydan okuyor, Dombas ve Luhansk bölgesini Ukrayna’dan koparıp kendine bağladı. Kırım’ı da öyle yaptı

Rusya-Ukrayna geriliminde Putin Amerika’ya, Avrupa’ya meydan okuyor, Dombas ve Luhansk bölgesini Ukrayna’dan koparıp kendine bağladı. Kırım’ı da öyle yapmıştı…

Rusya’nın yaptıklarına hak vermiyorum ama Putin’i takdir ediyorum. Çünkü milli ülküleri olan bir lider. Meydanlarda elinde Kuran sallayıp devleti soyup soğana çeviren Müslüman ülke liderleri gibi değil.

Şimdi filmi 30 yıl geriye saralım:

Sovyetler dağılmış Moskova'da halk ucuz ekmek ve yağ kuyruklarında tir tir titriyordu, market rafları boş, insanlar açlık sınırındaydı.

30 yıl önce Erkan Ocaklı türküler yakıyordu:

“Rusya’dan kızlar geldi,

Doldu sahiller doldu.”

Hopa’dan Samsun’a kadar doluşan kızların kimi mimardı, kimi mühendis, kimi eczacı, kimi öğretmen… Bu kızlar mesleklerini yapmaya gelmemişlerdi. Başka işleri vardı otellerde… Erkan Ocaklı türkülerinde onu da açıklıyordu:

“Oy Nataşa, Nataşa / Koydun bizi ataşa,

Aklımı baştan aldı / Moskovalı Nataşa.”

Putin ekonomiyi düzeltti, Nataşaları Karadeniz sahillerinden çekip aldı, ordusunu güçlendirdi ve şimdi dünyaya kafa tutuyor.

Helal olsun Putin’e!..

30 yıl önce Rusya’dan gelen tıp doktorları Türkiye’deki yaşlı hastalara kaçak olarak bakarlardı, aylıkları sadece 100 Dolardı.

Peki ya Türkiye?..

Son 5 yılda 5000 Türk doktoru ülkeyi terk etti. Ucuz ekmek, ucuz yağ kuyruklarının uzunluğu 30 yıl önceki Moskova kuyruklarını üçe katladı. Açlık sınırındaki insan ve işsiz sayımız 30 Milyonun üzerinde. Enflasyonumuzu hiç sormayın, Rusyanın tam 10 katı.

Herkes gider Mersine, biz gideriz tersine.

Helal olsun Putin’e!..

Alper Aksoy