Günümüzde insanların çoğunu saran uçsuz bucaksız bir yolculuktur yalnızlık.

Tek başına yürüyüp, tek başına uyuyup, tek başına Dünya’ da ayakta kalma çabasının adıdır yalnızlık.

Yalnızlık birçok insanın etrafında dolanıp, sesler çıkarıp konuşurken aslında hiç kimsenin seni anlamadığı, seni sormadığı, senin için samimi çabalara yeltenmediği bir avuç sevgiden uzak bıraktığı bir dem.

İnsan bu kadar çabayla zamanla yoruluyor, tükeniyor. Yalnız insan kendisi ile konuşur, kendisi ile arkadaş olur, en çok kendisine samimidir. Bilir ki tuttuğu el yine kendi elidir, o el kendisini bırakmaz. İnsan yalnız kaldıkça daha derinleri görmeye başlar, çünkü kendi ruh dünyasında susup etrafındaki tüm nesnelerle konuşur. Bu yüzdendir ki yalnızlığı şöyle tarif ediyor şair :

“Yalnızlığı istedim, çünkü nezaketi zayıflığın bir parçası, hoşgörüyü ödleklik, yücelmeyi böbürlenme fırsatı kabul eden kalabalığın terbiyesizliğinden usandım”  Halil Cibran

Kendisini Dünyanın en şerefli insanı sanan, insanlara hep hasar vermiş, onları sırtından hançerlemiş insanlarla beraber olmaktansa yalnızlık, insanda bir lüks gibi görünüyor.

Bu kadar insanın olduğu bir âlem de yapayalnız kalmak ne kadar tuhaf. İnsan hep yanı başında bir omuz istiyor. Nerede o samimi, yokluk için de parlayan gözlerle yaşayan güzel insanlar?

 Süleyman Yüksel:

10 Şubat 1989’ da Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinin Yönlü Köyü’nde dünyaya geldim.
İlköğretimi Gaziantep Şehit Nafi Kıvanç İlköğretim Okulu’nda, ortaöğretimi şimdiki adıyla İnci Konukoğlu Anadolu Lisesi’nde bitirdim. Üniversiteyi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite’sinde Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladım. (2012) Ayrıca İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Kamu yönetimine bölümünde ikinci üniversite olarak eğitimime devam etmekteyim.
2012 yılında enerji sektöründe, bir elektrik üretim santralinde çalışmaya başladım. Halen enerji sektöründe çalışmaya devam etmekteyim. Şiirle ilk tanışmam ilkokul 5. Sınıfa dayanmaktadır, o yıllardan itibaren yazmaya devam etmekteyim. Sadece şiir değil roman , hikaye, öykü tarzında eserler de yazmaktayım. İlk kitabım ise 2019 senesinde çıkardığım ‘’ Uçuşan Mısralar’’ isimli şiir kitabıdır.