‘Direniş yuvaları oluşturun!’ diyen Mustafa Kemal Paşa, ön çalışmaları, kadroyu, örgütlenme şemasını belirlemiş ve 19 Mayıs 1919’da fiilen harekete geçmişti.

19 Mayıs kutlu olsun! Emperyalizme karşı direnişi kutladığımız gün 19 MAYIS günü ; milli direnişin sembolüdür!

Kasım 1918’de ‘direniş yuvaları oluşturun!’ diyen Mustafa Kemal Paşa, ön çalışmaları, kadroyu, örgütlenme şemasını belirlemiş ve 19 Mayıs 1919’da fiilen harekete geçmişti.

O güne kadar Anadolu’da birtakım çoban ateşleri vardı. Anadolu'nun dört bir yanında, direniş komiteleri, yerel kongreler toplanmaktaydı. Toplanmasına toplanmaktaydı AMA büyük bir çoğunluğu, kurtuluşu İngiliz ve Fransız mandasında aramaktaydı.

Aydınlar İngilizci,Amerikancı ve Fransızcı olarak ayrılmıştı. Yedi düvel, etnik grupları kışkırtmakta, aynı anda kendisine iltifatkar olanları kullanmaktaydı…

Falih Rıfkı Atay’ın sözleriyle,

‘ O günlerde 2 ihtimal vardı:

Biri Hürriyet ve İtilaf partisiyle, saraya ve Bab-ı Ali’ye dayanan İngilizler eliyle parçalanmak;

İkincisi yalvara yalvara Amerikan mandası altına girmek ve yurt bütünlüğünü korumak!

Büyük devletlere meydan okuyucu bir BAĞIMSIZLIK SAVAŞI, bu zevat için imkansızdı!’ Bugünkü manzaraya ne kadar benziyor değil mi?

"Dünün şartları bugünle birebir aynı mı ki dünden feyz alalım?" diye soran arkadaşlar bir anlamda haklı. Tarih laboratuarı, değişen koşulları akıl ve bilim ışığında değerlendirenlerin başarıya ulaştığını kanıtlıyor. Ama genel durum ve batılı devletlerin stratejileri büyük benzerlik taşıyorsa, geçmişten ders alıp bugünün koşullarıyla sentezleyecek olanlar kesinlikle kazanacaktır...

Bugünkü koşullar 100 yıl önceki koşullara çok benzemektedir. Batılı devletlerin Ortadoğu ve asya paylaşımı için gırtlaklaşmalarından tutun da bölge ülkelerindeki iktidarların bir taraftan diğer tarafa savrulmaları, fakirleşen halklar ve satılan iktidarlar, faşizmin giderek artan ayak sesleri o döneme çok benzemektedir.

Gazi Paşa, TAM BAĞIMSIZLIK diyerek yola çıktı ve millet onu MEŞRU kıldı… Bir bütün oldular!

Bu millet ‘Ya istiklâl ya Ölüm!’ dedi.

Şuralar örgütledi, miskinliği üzerinden attı, direndi… Olmazları olur yaptı… Kendine güveni arttı.

Sonra büyük oyunun çarkları arasında kaldı.. Başladığı noktaya benzer bir noktada işiyle aşıyla umuduyla,oynandı. Ama o millet işte bu millet!

Bugün ya bağımsız olmak ya olmamak’ diyecek fıtratı kaybolmadı…

Belki bunca gürültü arasında sesi boğuklaştı ama işte o kadar!

Bugün 19 MAYIS. Direnişin başladığı gün! Tüm genç kardeşlerimden tek dileğim var. Bu sembol günü kutlamak için NUTUK okuyun!

Attila ilhan’ın HANGİ ATATÜRK’ünü okuyun.

Emin Değer’in OLTADAKİ BALIK TÜRKİYE’sini okuyun.

Falih Rıfkı Atay’ın ÇANKAYA’sını okuyun.

Metin Aydoğan’ın YENİ DÜNYA DÜZENİ; KEMALİZM ve TÜRKİYE’sini okuyun.

Sinan Meydan’ın ATATÜRK’ÜN GİZLİ KURTULUŞ PLANLARI VE CUMHURİYET TARİHİ YALANLARI’nı okuyun.

Orada ipuçları var.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!