Türkiye'de 290 yılı genç ve sağlıklı olmak üzere en az 300 yıl yaşaması gerekiyor bir başka ülkede başkasının yaşadığı kaliteli bir hayatı yaşasın.

Türkiye'de yaşayanların 290 yılı genç ve sağlıklı olmak üzere en az 300 yıl yaşaması gerekiyor bir başka ülkedeki bir başkasının yaşadığı kaliteli bir hayatı yaşaması için.

Çünkü biz Türkiye'de yaşayanlar çok çabuk yaşlanıyoruz, normal bir ülkedeki normal bir insanın 20 yılda göremeyeceği değişiklikleri bazen bir hafta, bazen aynı gün içerisinde yaşayabiliyoruz.

Normal bir ülkedeki Normal bir insan mesela 20 yıl önceki maaşıyla 20 yıl önce aldıklarını bugün tekrar alabiliyorken Türkiye'de yaşayan bir insan cebindeki parayla sabah saatlerinde alabildiklerini akşam saatlerinde alamayabiliyor.

Normal bir ülkedeki normal bir insan için her şey 20 yıldır aynı yerde duruyorken mesela, Türkiye'de yaşayan bir insan için hiçbir şey bir günlüğüne dahi olsa aynı yerde durmuyor.

Çabuk yaşlanıyoruz, insan onuruna yakışmayan kalitesiz bir hayat yaşamak zorunda bırakılıyoruz.

Ne kazancımız ne öğrendiklerimiz ne bildiklerimiz işe yarıyor.

Normal bir ülkedeki Normal bir insanın bir ayda yaşadığı kaliteli bir hayatı biz 60 yılda yaşayamayabiliyoruz.

Bulunduğumuz yerde değiliz çünkü hepimizin yaşadığımız gün ve günlerle ilgili endişeleri var. Yarın neler olabileceğine dair hiçbirimizin öngörüsü yok. Kadere kırk beş yaşayıp gidiyoruz.

Ekonomiden sağlığa, eğitimden bilime, teknolojiden güvenliğe, adaletten fikir özgürlüğüne kadar son 30 yılda yaşadıklarımızı bir başka ülkenin kıyamete kadar dahi yaşaması mümkün görünmüyor.

Çabuk yaşlanıyoruz, çünkü gündemin hızına yetişemiyoruz.

Kazancımızla neler satın alınabileceğini bilmiyoruz.

Aldığımız eğitimin ne işe yarayacağını bilmiyoruz...

Bin dereden su getirerek, kılı kırk yararak, sütten ağzımız yandığından yoğurdu 40 kere üfleyerek sosyal medyada yaptığımız paylaşımların ya da dost meclislerinde ettiğimiz muhabbetin bile başımıza ne dertler açacağını bilmiyoruz.

Ömrümüz boyunca ürkek ve korkak yaptıklarımız ve konuştuklarımız başımıza iş açar mı endişesiyle yaşıyoruz. Bugünümüzden ve geleceğimizden emin değiliz hiçbirimiz...

Bir başkasının dudağından çıkacak iki kelimeyle tarumar olacak bir hayatımız var. Ne olduğunu bilmediğimiz bir suçla suçlandığımızda kendimizi aklayabileceğimizden emin değiliz hiçbirimiz.

Ne birbirimize ne kanunlara güvenimiz var.

Pamuk ipliğine bağlı ve en ufak bir rüzgarda savrulacak bir hayatımız var.

Ortalama 70 yıllık bir hayat yaşıyoruz ve geriye dönüp baktığımızda karnımızı doyurmak ve ayakta kalmak için verdiğimiz uğraştan başka bir şey göremiyoruz...

Çabuk yaşlanıyoruz hem de çok çabuk yaşlanıyoruz, bazen bir günde bir yıl, bazen bir yılda 10 yıl yaşlanmış gibi oluyoruz...

Normal bir ülkede normal bir insanın yaşadığı kaliteli bir hayatı yaşamak için Devletin malını deniz gören domuzlar dışında Türkiye'de yaşayan herkesin 290 yılı genç ve sağlıklı olmak üzere en az 300 yıl yaşaması gerekiyor...

Rabbimden isteğim ya bu ülkeyi yönetmeye talip olanlara vicdan ve merhamet, ahlak ve adalet nasip etmesi ya da bu ülkede yaşayan herkese 290 yılı genç ve sağlıklı olmak üzere 300 yıllık bir ömür ihsan etmesidir...