Demografik yapısını Suriyeli, Afganlı, Afrikalı, Iraklı 8-10 milyon sığınmacı ile bozmuş Türkiye'yi AB de karar verici tek yetkili ben de olsam AB'ye almam

Sosyal medyada gözlemlediğim bir gerçek: Türkiye'de Batı/AB düşmanlığı tehlikeli şekilde yükseliyor. Bu yükseliş Türkiye'yi Ortadoğu'nun hurafe bataklığına saplayıp Taliban Afganistanı'na doğru sürüklüyor.

Evrensel anlamda ahlak, hukuk, demokrasi, insan hakları, yargı bağımsızlığı konularında zaten kimsenin yüzüne bakacak halimiz yok... Varsayalım ki bunları Batı düzeyine çıkardınız; yine yetmez.

Demografik yapısını Suriyeli, Afganlı, Afrikalı, Iraklı 8-10 milyon sığınmacı ile bozmuş, sınırları yol geçen hanına dönmüş bir Türkiye'yi, tek yetkili ben olsam AB'ye ben de almam.

Türkiye'nin nüfusu 84 milyon. Varsayalım ki AB, Türkiye'yi tam üye yaptı. Sınırları yol geçen hanına dönmüş Türkiye üzerinden Afrika'nın, Asya'nın ne kadar vasıfsız sokak hergelesi varsa AB'ye akacaktır, belki 5, belki 10 milyon hergele... Hadi sınırları sağlama aldık, diyelim... Türkiye'deki Suriyeliler bile AB için büyük bir tehlikedir.

Şehirlerimizde suç makinesına dönüşen Suriyelilerin öldürme, yaralama ve hırsızlık haberlerine sansür uygulanıyor ama Türk Polisi biliyor olay sayısını, polis biliyorsa AB ülkeleri de biliyor demektir.

"AB Finlandiya ile, Moldovya ile ortaklığa giriş sözleşmesine imza atmıış, Türkiye'yi niye almıyor, AB bizim düşmanımızdır" gibi tepkileri bırakın!..

Bünyesinde 6 Milyon Suriyeli sığınmacı olan bir ülkeyi (bırakın AB'yi) Afrikalı yamyamlar birliğine bile almazlar.

Alper Aksoy