Gün batımında renklerle dans eden kendinde büyük haz alan kadın, içindeki kadınla doyasıya eğlenen kimseye ihtiyaç duymadığı yaşamın harikalar diyarındadır

BİR KADIN HAKKETTİĞİ YAŞTADIR

demiş ..

COCO CHANEL...

Ey! yaş almış güzel kadınlar ,yıllara meydan okumak ve tatlı kabulleniş hatta çok sevmek bu zamanlarımızı patlayan özgüvenimizle...

Yaş almış kadınlar hayatın enstitüsünden gelmiş ve özgüveni tavan yapmış, kadınlığını keşfetmiş içindeki bilgeyi çıkarmış her yaşadığından çıkarsama yapıp kadınlığının filizlerini çiçek açtırmış gün batımında renklerle dans eden kendinde büyük haz alan, içindeki kadınla doyasıya eğlenen kimseye ihtiyaç duymadığı yaşamın harikalar diyarındadır.

Hiç bir şeyden pişman olmayan, keşkesi olmayan ne istediğini bilen az kişiyle bile mutlu olandır. Çünkü eler süratle ve gereksizleri arkasına bakmadan bırakır.

Yaş almış kadınlar duygularını yaşamasını bilir. Davranışları sebepsiz değildir. Kırıldıysa ağlar, ağlayışının sebebi erkek değildir. Mutluysa kahkahaları duvarlara savrulur gülüşünün sebebi dikkat çekmek değildir. Özgüvenin tavan yaptığı yaştadır o yüzden seviyorsa kıskanır. Hüzünlüyse omuz arar destek istemesi çaresizliğinden değildir. Bir sebebi vardır, yaş almış kadınların hissiyatı kuvvetlidir. Sezgileri ile aldatıldığını yakalar. Veda vakti geldi demesine bile gerek yoktur. O her şeyi anlamış yoluna devam etmiştir bile.

Her gidiş kadını daha da güçlendirir. Gidene üzülecek kadar vakit kaybetmez zamanın önemini kavramıştır. Ahlar vahlar devrini kapatıp kendini keşfeder sevmediği istemediği hiç bir şeyi yaptıramazsın seçimlerinin nirvanasındadır.

Sevdası yüreğindeki sandıkta kanaviçelere işlenmiştir, sevmek sevdiğinin değerli kılmak ve değer görmek kadına en çok bu yaşlarda yakışır. "Altının değerini sarraf anlarmış"

Kıymet Şahin

07.Mart.2024 09:04