STK'lar enkazlardan, yığınlardan, molozlardan toz bulutlarından geçilmeyen Adıyaman'da ortak bir açıklama yapabilir mi, yapamaz.

Mesela Adıyaman'da bütün stk'lar, ötekiler, berikiler toplanıp İsrailli protesto etti. Neden? Reklam, propaganda tanıtım, halkla ilişkiler faaliyeti için.

Bir bedeli var mı, yok. Bir maliyeti var mı, yok, Bir yaptırımı var mı, yok.

Mesela aynı stk'lar enkazlardan, yığınlardan, molozlardan toz bulutlarından geçilmeyen bir Adıyaman'da ortak bir açıklama yapabilir mi, yapamaz.

Barınma sorunu ile ilgili bir açıklama yapamaz. Su meselesi ile ilgili sokağa çıkamaz, yürüyemez. Neden? Çünkü Adıyaman'da yaşayan vatandaşların sağlığı ve güvenliği için sokağa çıkmalarının bir bedeli var, bir maliyeti var, bir yaptırımı var, bunu bilirler.

En hafifinden biber gazına maruz kalacaklarını, haybeden birkaç cop yiyeceklerini bilirler yani. Milliyetçi olmaları, ülkücü olmaları, ateist, olmaları, Alevi, Sünni, Kürt, Türk olmaları onları ayrıcalıklı yapmaz.

Cemiyetleri de bunu bilir, sendikaları da... Odaları da bunu bilir, dernekleri de... Hepsi bunu yüreğinin yerini billir gibi bilir yani.

Bilirler ki Adıyaman için sokağa çıktıklarında sokak kendilerine dar edilir. Onun için hiçbir bedeli olmayan kimileyin Filistin, kimileyin Amerika, kimileyin Rusya, kimileyin Merkel, kimileyin Trump, kimileyin Frank için sokağa çıkar bağırır çağırır deşarj olurlar.

Bakkaldan aldıkları birkaç litre kolayı döker, sonra toplu halde gittikleri lokantalarda ısmarladıkları kebapların yanında buz gibi kola içerler...

Ee, o yürek yangını da böyle buz gibi bir Coca Cola ile geçer ancak.