Türk Milliyetçiliği iddiasını taşıyanlarda Korona virüsünden daha tehlikeli bir hastalık var: Türkçesi olanların yerine eskimiş Arapça sözcük kullanma hastalığı. Özelden sorduklarım oluyor "alışkanlık" diyorlar... Alışkanlıklar bizi tutsak alacaksa Türklük ne işe yarıyor o zaman?..

Kaç kere yazdım, yazı sonuna "vesselam" yazmak hastalığı devam ediyor... Vesselam dini bir kavram değil, "kısaca" veya "özetle" demek çok mu zor?..

"Kat'iyetle" yazanımız var, yazarken t harfinden sonra üst virgül koymaya bile dikkat ediyoruz ama ana sütü gibi temiz Türkçe olan "kesinlikle" yazmak aklımıza gelmiyor... Ama biz Türk Milliyetçisiyiz.

"Müesses nizam"... Vay vay vay!.. Bunu kullanan kendini bilge oldum sanıyor... Arap bilgesi olabilirler, ona itirazım yok, "Kurulu düzen" kullanmak daha anlaşılır... Ama Arapça tamlamalarla Türk milliyetçiliği yapıyoruz.

"Tavzih" açıklama demek, "Vuzuh" açıklık demek, "vazıh" belli demek... Bunları kullanmakla da bilge olamazsınız... Arap ırkı karşısında aşağılık duygusundan kurtulun bre Türkler!..

Sözün özü şu ki kullandığımız Türkçe kadar Türküz, attığımız slogan kadar değil.