Herkes gibi gazeteciler de her konuda olduğu gibi siyasi tercihlerini, başkalarına iftira atmadan, hakaret etmeden rahatlıkla herkesle yazışır paylaşabilir

Yargısı ve Cumhurbaşkanı tarafsız olmayan bir ülkenin basını tarafsız olmak zorunda değildir.

Esas önemli olan tarafsız olmak değil, bağımsız olmaktır.

Gazeteci, bir tek haber yaparken gördüğünü ve çektiğini olduğu gibi sunmak zorundadır. Konu ve taraflar her kim olursa olsun haber asla çarpıtılamaz. Yalan yanlış bilgilerle donatılamaz. Birinin lehine ya da aleyhine algıya açık hale getirilemez

Bunun dışında her gazeteci her insan gibi iyiden güzelden haktan hukuktan adaletten yana taraf olmak zorundadır. Seçilen tarafın azınlık ya da çoğunluk olmasının bir önemi yoktur.

Cumhurbaşkanının tarafsız, yargının bağımsız olmadığı ve üstelik normal karşılandığı bir ülkede sosyal medyada yapılan üç beş kelamlık paylaşımlardan dolayı birileri harekete geçmiş bir cehaletle başkalarını tarafsız olmaya çağırıyor.

Sosyal medya halka açık bir mecradır ve asla bir haber platformu değildir. Kişilerin düşüncelerini hür iradeleri ile paylaştığı bir platformdur.

Dolayısıyla herkes gibi gazeteciler de her konuda olduğu gibi siyasi tercihlerini de başkalarına iftira atmadan, hakaret etmeden rahatlıkla herkesle paylaşabilirler. Esas olması gereken de budur.

Ama bir ülkenin cumhurbaşkanı ve yargısı tarafsız ve bağımsız olmak zorundadır. Çünkü onlar adaleti ve bütün yurttaşların can güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Tarafsız olmak, ilgisiz olmak duyarsız olmak ne halleri varsa görsünler deyip bir kenara çekilmek değildir. Devletin taraf tutmasıyla bireyin taraf tutması çok ama çok farklı şeylerdir.

Anne babalar çocukları arasında ayrım yapabilir ama devlet vatandaşları arasında asla ayrım yapamaz. Devletin dini adalettir çünkü.

Taraf olmakla fanatizm farklı şeylerdir. Taraf olmak duruşla alakalıdır. Fanatizm; kin öfke nefret ve ötekileştirme üzerinden büyütülen bir hastalıktır.

Rabbim bizi tek başımıza da kalsak, toplum tarafından da dışlansak haktan hukuktan iyiden güzelden adaletten yana taraf olan kullarından eylesin...

Allah'a kul olmayan her şeyin kulu olur, özellikle de kapıkulu...