Eskiden hatıra defteri tutmak önemliydi, lisedeki arkadaşlarımdan birkaç satır biriktirdiğim bir hatıra defterim vardı

Eskiden hatıra defteri tutmak önemliydi, lisedeki arkadaşlarımdan birkaç satır biriktirdiğim bir hatıra defterim vardı .. üniversite , evlendim derken çatıda duran hatıra defterim kayboldu ..

Rahmetli anneme yıllar sonra sordum ,kızım ne var ne yoksa çatıda ,herşeyi yaktık biz dedi .. çokk üzülmüştüm ..sayfalarım,arkadaşlarım,anılarım .. Bir zaman unutmadım ,zaman zaman da hatırladığım da içim cız etti ..

Bazısının adını ,silüetini ve hatta kim olduğunu hatırlayamadığım ,bazılarını da kalbimin bir köşesine sakladığım ,bir dolu kişi .. Edebi değeri olan bir dolu yazı,masumane sevdaların yaşandığı filmlerdeki ,ulaşılamaz artisler ..falan filan .. Bugün gençliğimin geçtiği bahçelerde ,anıları canlandırmak günüydü ,anılar kimle canlanır,tabi kardeşlerle .. Annemin bazı şeyleri çatıya bıraktırdığını hep hatırlarım ,ama çatıya tırmanmak imkansız olduğu için ,bana artık ,hiç cesaret edemedim ,ne zamandır .. Evde oturana rica ettim ne var,ne yok indir dedim ..taka tukaları çok sevdiğimi beni bilen bilir .. onlar evimin baş köşesindedir ,sapı kırık ,kapağı kırık ,yamuk yumuk bir dolu şey ,hatırası için ,asla atılmaz .. Bizim çatıdan önce tozlu ,kirli ,tangırdayan bir çuval indi ..boşalttık yere .. kaplar ,kacaklar,ibrikler .. eskinin soba kazanları ,mangallar ..Batan geminin malları bunlar ..o ara kardeşim müjdeme ,1000 lira isterim dedi eli arkasında ,birşeyi saklayarak . Ahanda benim ,hatıra defterim ,çatıda duruyormuymuş .. üstünde dört yapraklı yoncası ,içinde hatıraları ,kesip yapıştırdığım fotoğraflar ,arkadaşlarımın yazıları ..şok oldum ..tozunu sildim ,tek tek baktım ..tersine dönmüş gibi oldum ..ya hu 1975 1977 yılları ..İspanyol paçalar ,kulaklı gömlek yakaları ,okul önlükleri ,Cem karacalar,Ahmet özhanlar,filiz Akın’lar .. neler neler .. Can acıtan hikayeler .. hiç birinden eser kalmamış şimdi .. yaşanmış ,bitmiş tozlu defterlerin sayfalarında .. ..İnci gibi yazılar,siyah beyaz fotoğraflar .. şimdi yazılar yok ,herşey bulutta .. onun için ne güzel yazı yazan , ne şiir ezberleyen ne de can i gönülden seven var. saf,temiz duygular ,gülücükler ,hep mazide kaldı ..ifadeler kısır,kelime hazinesi ,döndür dolaş ,100 kelime ,, boş teneke gibi ses çıkaran ,boş beleş insanlar ..çok acıdım ,içi boşaltılmış hayatlarımıza .. Diyecek bir şey yok ..sevgiler,tertemiz duygular,gülücükler ..artık çatılar da yaşıyor ..yıllar sonra elinize geçerse de can acıtıyor ..

şimdi insanlar iki yüzlü ,arkandan konuşuyor .. koca cildi kapattım .. artık bir zaman sonra yine bakarım ..Hayat uf pufla geçmediği için ,zamanlar arası yolculuk bitti ..ağustos2023 e ışınlandım birden ..Zaman ,yaşadığın zaman olduğunda ,anılmaya değer oluyor ..dün bitti ,yarın gelmedi .. gün bugün .. öyleyse gereğini yapmak lazım .. ta ki nefes sayımızı doldurana dek ,uğraşmak lazım …