Milletvekilleri, hayırlı olsun resimleri vereceğine Sağlık bakanını ziyaret edip ödenekleri çıkartarak 300 yataklı hastanenin tamamlanmasını sağlamalıdırlar

6 Şubat depreminde en ağır yıkımı Hatay ve Adıyaman illeri aldı.  Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz bu iki ilden sonra yıkımda en çok etkilenen iller oldu. Adıyaman’ın Gölbaşı, Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri de, ilçe bazında en ağır etkilenen yerleşim bölgeleridir.

Depremde yıkımın büyük olduğu yerlerde yatırımın ve ilginin en üst düzeyde olması gerekirken, Adıyaman’ın bu meselede göz ardı edildiği kanaatindeyim.

6 Şubat depreminden öncede Adıyaman 400 yataklı Eğitim araştırma hastanesinin tek başına Adıyamanlıların ihtiyacına cevap veremeyeceğini her platformda dile getiriyorduk.

Bunun için eski devlet hastanesi yerine 150 yataklı 2.basamak devlet hastanesi yapımı için girişimde bulunuldu. Bu hastane binasının birkaç yıldır ihalesi yapıldı, yapımına başlandı şeklinde haberler açıklamalar yayınlanmış olsa da maalesef ortada bir hastane yok. Türkiye’de devlet hastanesi olmayan tek il ADIYAMAN.

 Adıyaman 400 yataklı eğitim araştırma hastanesi hasta yükü altıda adeta ezilmekte. Başı ağrıyan kulağı çınlayan herkesin gitmeye çalıştığı ve başka çaresi olmadığı için sabah erken saatlerde Abuzer gaffar yolunu konvoya çevirdiği bu hastane, fiziki olarak çalışanlarının arabalarını park edeceği yerleri  bile  yok.

Bu hastanenin yükünü hafifletmek, hizmet kalitesini artırmaları için acil bitişiğinde inşaatı devam eden 300 yataklı Kadın Doğum çocuk hastanesi inşaatının bir an evvel bitirilip hizmete açılması gerekiyor.

Çiçeği burnun ’da yemin töreninden yeni çıkmış milletvekillerimiz, hayırlı olsun resim fotoları vereceklerine 5 Adıyaman milletvekili Sağlık bakanını ziyaret edip gerekli ödenekleri çıkartarak bu 300 yataklı hastanenin tamamlanmasını sağlamalıdırlar. Aksi halde Aralık ayında Adıyaman’da grip olan binlerce hemşerimizi Hastanede muayene edecek doktorda bulamazlar. Fiziki şartları bu kadar eksik her gün onlarca hasta ve hasta yakınıyla her doktor tartışıp Moralini bozamaz, zaten doktorlar tek tek tayin alıp bu sebeple gidiyor.

Deprem bölgesinin en önemli sorunu SAĞLIK, bu meseleyi çözemediniz mi diğer meseleler çözülse de anlam kazanmaz.

Sağlık meselesiyle ilgili fazla yazmaya gerek duymuyorum, Dr.İsak Şan milletvekili olarak sağlık meselelerinin nasıl çözüleceğinin pratiğini de bilen birisi. Altını çizdiğim konu ile ilgili kendilerinden somut adımlar ve kararlar bekliyorum.

400 yataklı hastanemizde Dr.Fatih Doğan önemli hizmetler verdi eline emeğine sağlık. Yeni görev alan Başhekim Dr.Mehmet Şirik memleket çocuğu olarak önemli bir sorumluluk almış ve bir şeyler yapmak için kararlı bir duruş sergiliyor. Dr.Mehmet Şirik’i uzun yıllardır tanıyan biriyim. Dişiyle tırnağıyla çalışarak geldiği bu makamı dolduracağına ve önemli hizmetler vereceğine inancım tam.

Başhekim yardımcılığı görevine getirilen Dr.Sefer ASLAN uyum içerisinde hastaneyi kurumsal bir kimliğe büründürmek için çaba içerisinde. Bizler basın olarak onları yakından takip ediyoruz. Bizlerde Kamu görevi yapan gazeteciler olarak bütün çalışmaları ve adımları vatandaş adına denetleyeceğiz.

Taş üstüne taş koyandan ALLAH(C.C.) razı olsun.