Elbette devletten iyi bilmiyoruz. Ama bu ülkeyi devletin içindeki devletçilerden daha çok sevdiğimizi biliyoruz.

Bugün motorinde KDV%10'a indirilse sahte fatura olayı ortadan kalkar ve Türkiye bütçesine kafadan her ay 1 milyar dolar girer. Ötv'de küçük bir düzenlemeye gidilse akaryakıkıt kaçakçılığı diye bir şey kalmaz ve Türkiye bütçesine ayda 1 milyar dolar daha girer.

Bugün inşaat malzemelerinde KDV %10'a indirilse sahte fatura olayı kısmen de olsa ortada kalkacağından Türkiye bütçesine 1 milyar dolar daha girer.

Bugün bir sigara paketi ₺25 olsa Türkiye bütçesine kafadan asgari her ay 1 milyar dolar daha girer ve kaçak sigara diye bir şey kalmaz.

Türkiye'de Kanarya Sevenler Derneği dahi devletin izni olmadan kurulamaz. Devletin içindeki çetelere rağmen akaryakıt ve sigara kaçakçılığının sürdürülebilmesinin mümkünatı yok.

Konuşunca siz devletten iyi mi biliyorsunuz diyorlar. Biz Elbette devletten iyi bilmiyoruz. Ama bu ülkeyi devletin içindeki devletçilerden daha çok sevdiğimizi biliyoruz. Ve büyük soygunların devlet içindeki devletçi geçinenlerin marifetiyle gerçekleştiğini de biliyoruz. Bir tek biz bilmiyoruz bunu, hepiniz biliyorsunuz ve ekranlardan izliyorsunuz zaten.

Birçok Avrupa ülkesinde sigara ve motorin türkiye'dekinden çok daha pahalı diyorsunuz. Haklısınız. Ama o ülkelerde kaçakçılık yok. Ve bütün para ister istemez devletin kasasına akıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki yahu ayda 4-5 milyar dolar yılda 50 ya da 60 milyar dolar ne işimize yarar?

2 milyar dolar dediğiniz, bugün Türkiye Cumhuriyetini yönetenlere dış ülkelerin kapılarını aşındırıyor. 5 milyar dolar dediğiniz 10 milyon sığınmacıyı tutuyor Türkiye'de. Ve Türkiye'nin kasasına girecek 50-60 milyar dolar devlet içindeki akaryakıt ve kaçakçılık çetelerinin marifetiyle birbirlerinin ceplerine aktarılıyor ve aynı miktarda para devletin kasasına girmediği için zamlarla ek vergilerle ötv'lerle sizin ceplerinizden çekiliyor

Devletin yine Devletin içindeki çeteler marifetiyle soyulduğu ve yine devletin kendi kanunları tarafından korunduğu kollandığı uzunca bir süreçten geçiyoruz.

Bu ülkenin yoksulluk diye bir sorunu varsa bu tamamen bir yolsuzluk ve kaçakçılık sorunun olmasındandır. Bu yolsuzluk, kaçakçılık, suistimal, rüşvet ağının artık devletin irili ufaklı bütün kılcal damarlarında olmasındandır. Ve üstelik bunun artık herkes tarafından bilinmesine rağmen hiçbir şekilde müdahale edilememesindendir.

Bizim kimseden daha iyi bildiğimiz bir şey yok. Tek bildiğiniz bu ülkeyi birilerinden çok daha fazla sevdiğimiz ve bu ülkenin başına gelenlerden bir çoğundan daha fazla üzüldüğümüzdür.