SGKİl Müdürlüğü Deprem sonrasında organize Müdürlüğünün bahçesinde konteyner prefabrik karışımı 50 metrekarelik bir yerde hizmet vermeye başladı.

Depremde ağır hasarlı hale gelen ve hizmet veremeyen kurumlarımızdan biri de Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü.

Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü Deprem sonrasında organize Müdürlüğünün bahçesinde konteyner prefabrik karışımı 50 metrekarelik bir yerde hizmet vermeye başladı.

Yüzlerce çalışanı olan Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü çalışanı 15-20'ye düşürüldü. Aracı olmayan memurlar aylarca iki minibüs değiştirerek ve kısmen de yürüyerek hizmet binasına ulaşmaya çalıştılar.

Hastane kadar, adliye kadar, belediye kadar elzem olan Sosyal Sigortalar Müdürlüğü'nün şehrin 3 kilometre dışında hizmet vermesi yetmiyormuş gibi şimdi de organize Müdürlüğünün bahçesinden de çıkarak Organize Sanayi bölgesinin neredeyse dışına taşınmak zorunda kaldı.

Milletvekillerine defalarca konuyu arz ettim. Bu Şehirde bankalara marketlere ve daha birçok gereksiz kuruluşa dünya kadar yer verdiniz ama her gün yüzlerce vatandaşın işinin düştüğü Sosyal İl Sigortalar Müdürlüğüne 200 metrekare kadar yer veremediğiniz için şehrin en uzağına taşınmak zorunda bıraktınız.

Şehir merkezinde 200 metrekarelik prefabrik bir alan verilmesi için konuyu gündeme getirdim ama ne yazık ki sesim kendimden başkasına ulaşmadı.

Aracı olmayan yüzlerce vatandaş her gün saatlerini ayırarak ve iki minibüs değiştirmek zorunda kalarak sosyal Sigortalar İl Müdürlüğünde işini görmeye çalışıyor.

Sosyal Sigortalar gibi vatandaşın her an her gün işinin düştüğü bir kurumun ulaşımın en sıkıntılı olduğu şehrin en uzak yerinde hizmet veriyor olması bu ilin seçilmişleri için de atanmışları içinde vatandaşları için de bir utançtır.

Adıyaman Belediyesi yıkıldı biliyorsunuz. Ayakta duran nikah salonu da dün itibariyle yıkılmış durumda. İki güne varmaz enkazı da kaldırılır.

Şimdi benim Sayın belediye başkanımız Süleyman Kılınç başta olmak üzere bu ilin yönetiminden sorumlu olan herkesten ricam, lütfen Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü hizmet binası yapılıncaya kadar nikah salonu olarak kullanılan yeri bu kuruma tahsis etsinler. Müdürlüğün prefabrik hizmet binası yapacak kadar bütçesi vardır diye düşünüyorum.

Hem Sosyal Sigortalar Müdürlüğü çalışanlarının hem de Vatandaşların mağduriyetine bir son verilsin artık. Düşünün vartana prefabrik evlerinde yaşayan bir vatandaşımız Sosyal Sigortalar Müdürlüğü'ne ulaşmak için tam 10 kilometre yol yapmak zorunda kalıyor, hem de iki minibüs değiştirerek ve dünyanın zamanını harcayarak.

Yüzlerce vatandaşımızın her gün işinin düştüğü resmi bir kurumun, ulaşımı dahi olmayan Adıyaman'dan çok uzak bir yere taşınması hangi bir akıllı hangi bir mantıkla açıklanabilir bilmiyorum.

Ama Sayın vekillerimiz de sayın valimiz de Sayın belediye başkanımız da bilsinler ki bunun izahı yok; konu mizahı yapılamayacak kadar da ciddi bir konudur.

Koskoca Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğünün şehir merkezinde yer verilen bir market kadar bir banka kadar önemi ve değeri yoksa söz bitmiştir, varsa lütfen gereği yapılsın...