İnsan bedenine cin ya da şeytan girebileceği inancı dünya dinlerinin ortak noktası. Sadece Amerika yerlileri buna inanmıyor ve cin çıkarma eylemi yapmıyor.

İnsan bedenine cin ya da şeytan girebileceği inancı bütün dünya dinlerinin ortak noktası. Sadece Amerika yerlileri buna inanmıyor ve cin/şeytan çıkarma eylemi yapmıyor. (Sanırım Türk asıllı olduklarından...)

Psikoloji ilmi ise bu konuyu "Çoklu kişilik bozukluğu" olarak tanımlıyor.

Budistlerin şeytan çıkarma eylemi oldukça estetik ve kibarca, Hristiyanlarınki de öyle. Müslümanların şeytan çıkarma eylemi çok kaba ve sahtekarlıklarla dolu.

"Havva gibi soyunup yatağıma gireceksin".

"Ne yapacağız orada?".

"Aynı yatakta sarmaş dolaş olunca cin senin bedeninden çıkıp benimkine geçtiğini bile farketmeyecek. Benim bedenime girince de ben onu içimde öldüreceğim."

Kandırma mantığı çok inandırıcı.

Yatağa atmadan önce kadının göbeğine, kalçasına Arapça bir şeyler yazanlar da var.

Hristiyan papazların cin çıkarma eylemi bir yıl ile beş yıl arasında uzayabiliyor ama seksüel yaklaşımlar asla yok diyorlar.

Müslümanların cin çıkarma eylemi en kısa yarım, en uzunu üç saat sürüyormuş. Ama cin çıkarıcının bedeninden ağır yaralı olarak kaçan cinlerin, iyileştikten sonra, çıktığı kadının bedenine tekrar girmesi de çok sık oluyormuş. O durumda elbette, ikinci, on ikinci kez yatak eylemi gerekiyor.

Amerikan yerlileri kitaplı dinlere inanmıyor. "Doğanın kendisi bir kitaptır, ırmaklar, ağaçlar, kuşlar da bu kitabın yazıları... İnsanı ve doğayı sev cinler sizin içinize giremez" diyorlar.

Alper Aksoy