Her 5 yılda bir 50 yıllık altyapı ve su sorununu çözen bir şehirde altyapı çalışmalarının olmadığı ve su kesintilerinin yaşanmadığı yıl yok.

Her 5 yılda bir 50 yıllık altyapı ve su sorununu çözen bir şehirde altyapı çalışmalarının olmadığı ve su kesintilerinin yaşanmadığı yıl yok.

Yaşadığım semtte kazı çalışmalarından dolayı 3 gündür internet de yok. Her aradığımızda saat üçe kadar sorunun çözüleceği söyleniyor.

Türk Telekom çalışanlarının iddiasına göre belediye Türkiye Petrolleri civarında kazı yaparken Telekom'un altyapısına zarar vermiş. Arızanın giderilmesi Telekom'un bütün çalışmalarına rağmen bir türlü giderilemiyormuş. Internet kesintisinin ne zaman son bulacağı hakkında tarih vermeleri de mümkün değilmiş.

Normal bir şehirde internetin 3 gün kesik olması ve arızanın tam olarak ne zaman giderileceği hakkında bilgi verilmemesi mümkün değilken bu şehirde her şey son derece normalmiş gibi arızanın giderilmesiyle ilgili bir çalışma dahi yapılamıyor.

Bakınız bu şehirde yama olmayan bir tek cadde ve sokak yok. Belediye Akedaş Telekom arasında nasıl bir bağlantı ya da bağlantısızlık varsa artık her biri kendi kafasına göre yılda birkaç kez aynı cadde ve sokakta çalışma yapıyor.

Oysa telekom ve elektrik altyapısı bitmeyen bir caddede ya da sokakta asfalt ya da parke yapılması söz olamaz. Bu işin uzmanları söz konusu çalışmalar olmadan asfalt yapılmadığını söylüyor. Hal böyleyse Peki nasıl oluyor da her sokak ve caddemiz yılda birkaç kez kazılmak zorunda kalıyor. Bu satırları tamamen depremden bağımsız olarak yazıyorum.

Siz Adıyaman'da ilk yapıldığı haliyle kalan kazı çalışması yapılmayan bir tek cadde ya da sokak biliyor musunuz?

Olur olmadık her şey de hani vatana ihanet suçlamasıyla yaftalanıyor ya insanlar , işte vatana ihanet diye bir şey varsa o da asfalt çalışmaları biten bir cadde ya da sokağın bir yıl geçmeden yeniden kazılmak zorunda bırakılmasıdır.

İhanet dedikleri de budur, peşkeş dedikleri de budur, rant dedikleri de budur, soygun dedikleri de budur işte...

Daha önce de defalarca yazmıştım hep ironi olarak anlaşılmıştı, bir kez daha yazıyorum. Ne alacaksanız, ne çalacaksanız , ne götürecekseniz efendice götürün. Ananızın aksi gibi helal olsun size. Ama lütfen yollarımıza caddelerimize ve sokaklarımıza zarar vermeden götürün ne götürecekseniz...

Rant uğruna, soygun uğruna, peşkeş uğruna şehrimizi bunca yaşanılmaz hale getirmeye, cadde ve sokaklarımızı bunca yürünemez ve gidilemez hale getirmeye hakkınız yok...

Her 5 yılda bir 50 yıllık altyapı ve su sorunumuzu çözmeyin. Su kesintilerinin yaşanmadığı ve asfaltı ya da parkesi yapılan cadde ve sokakların kazılmak zorunda olmadığı bir 5 yıl yaşatın bize yeter...