Adıyaman siyasetinin en doğru seçimiydi Sn. Mehmet Erdem. Eğer Adıyaman siyasetinin bir kronolojisi yapılacaksa Sn. Mehmet Erdem ilk sıraya oturacak isim.

Mehmet Erdem aradı bugün. On dakika konustuk. Sağlıklı olmasına sevindim. Eskileri bugün gibi hatırlıyor. Rahatsız olduğunu söylemişlerdi oysa. Yaklaşık 3 yıl önce yazdığımı o söyleyince hatırladığım yazı için tekrar tekrar teşekkür etti. Babamı sordu. İşlerimi sordu. Başarı ve sağlık diledi. Sümerbank işçiliği hatıralarını anlattı. Yıllardır ayrı olduğu içın kimlerin yaşadığını, oldüğünü merak ediyormuş, fakat sormaya cesaret edemiyormuş. Bence de öğrenmesin.

Mehmet Erdem, Adiyaman belediye baskanligi yaptı bir dönem. MDP"den seçildi, ANAP'a geçti. Birkaç kez daha denedi fakat olmadı. Olsa iyi olurdu. Adiyaman siyasetinin en doğru seçimiydi Sn. Erdem. Eğer Adıyaman siyasetinin bir kronolojisi yapılacaksa Sn. Erdem ilk sıraya oturacak isim. Özal'lı yılların kirli oyunlarla zengin olmuş onca ahlaksızı arasından tertemiz çıkabilmis erdemli biri.

Adıyaman'ın 50 yıllık siyasetini bilen olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki hayatı ders kitabı olacak biri o. Sıfır kusurla siyaset yapmıştır. Herkesin deveyi amuduyla götürdüğü yıllarda devletin tek kuruşuna tenezzül etmemiştir. Belediye başkanlığını bıraktığında ne evi vardı ne arabası. Eşinin tedavisi için yaşadığı zorlukları bilmeyen yok.

O yıllarda yaptığı Altinşehir konutları yüzlerce düşük gelirliyi ev sahibi yaptı. Sanko'ya verdiği, bugün konteyner kent olan yer için dönemin ilgilileri bir insan için söylenebilecek en onurlu, en ahlaklı ifadeleri kullanmışlardır.

İyi bir ülkücü, iyi bir vatansever, iyi bir baba. Iyi bir futbolcu, iyi bir Adiyamanlı, iyi bir siyaset adamı.

Allah uzun ömürler versin.

Mehmet Erdem Ali Bozkurt"la birlikte bu şehrin unutulmazları arasinda yer almayı çoktan hak etmis iki isim.

İkisi de eğitimci ancak, Sn. ERDEM"in siyaset, Sn. BOZKURT edebiyat hikayeleri daha önde.

Zaman onları diriltecek, fakat...