GAP Gazeteciler Birliği Cemiyetimizin etkinliklerine katılanlar, yakından izleyenler bilirler ki Uluslararası bir STK olarak yapılması gerekenleri, uluslararası standartlarda yapan bir kuruluşuz.

GAP Gazeteciler Birliği Cemiyetimizin etkinliklerine katılanlar, yakından izleyenler bilirler ki Uluslararası bir STK olarak yapılması gerekenleri, uluslararası standartlarda yapan bir kuruluşuz.

2003'te kurulduğumuzda işini düzgün yapan, gazetecilik kaygısı taşıyan meslektaşlarımızı kucaklayan bir kuruluş olalım istedik, bunun için çabaladık ve geldiğimiz nokta itibariyle başarısız değiliz, fakat çok daha ilerilerde olabilirdik.

Bizimle yol arkadaşlığı yapan kıymetli arkadaşlarımızdan; yorulanlar oldu, çeşitli sebeplerle ayrılanlar da oldu. Onlar her zaman bizim yol arkadaşımız olarak hayırla yad edildi, emekleri için her zaman teşekkür ediyorum.

Bir kentin büyüklüğü nüfusuyla, üretimiyle, yaptığı cadde ve binalarla değil güçlü kurum kuruluşlarıyla ölçülür.

Başarılı sanatçılar, işadamları, markalar, spor kulüpleri, çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda ve yönetimlerde olmaları, Bürokraside üst düzey görev, STK’lar ve siyasi partiler genel merkezlerinde etkin isimlerle temsil edilmekle ölçülür.

Kenti büyütecekseniz, Ankara’daki bürokrat ve siyasilerini etkin yerlere taşıyacaksınız. Dernekleriniz, sendikalarınız, güçlü basın kuruluşlarınız, STK ve Sendika  genel merkezlerinde üst düzey görevlerde memleket sevdalısı gençlerin olacak. Bürokraside Bakanlarınız, Bakan yardımcılarınız, Genel müdürleriniz, Valileriniz, Kaymakamlarınız, yargı mensuplarınız, iş âleminde markalarınız olacak.

Büyük işletmelerin spor kulüpleri olacak; başarılı sporcuları ve sanatçıları destekleyecekler, gazetelere abone olacaklar, televizyonları reklamlarla destekleyecek ve kent kurum kuruluşlarıyla böylece güçlü olacaklardır. Güçlü siyasilerin, bürokratların, işadamların, sanatçıların, sporcuların, STK’ların ve güçlü basın kuruluşların olduğunda büyüksündür.

Sadece Vali’nin yada belediye başkanının iyi olmasıyla, ferdi gayretlerle oluşan başarılar kısa süreli olur. Kalıcı başarı topyekûn çabalama ile meydana gelir.

"Bu gün bunu bulunduğunuz bölgelerde gerçekleştirebilir misiniz?" sorusu belki askıda kalır, ama tıpkı Kuvayi Milliyede olduğu gibi, kalkınma büyüme davasına da insanları inandırmak ve birlikte taşın altına elimizi koymakla çok şeyin başarılacağını gördük göreceğiz de.

Hafta sonu KKTC Cumhurbaşkanı Sayın değerli dostum Ersin Tatar’ı misafir ettik.  Ersin Tatar Kıbrıs davasının liderlerinden rahmetli Rauf Denktaş'ın dava arkadaşı, mücadele adamı. Türk dünyasının 7.devlet başkanı olarak Adıyaman'da misafir etmenin gururunu yaşıyoruz.

Adıyaman gibi kalkınma çabası içinde olan küçük kentlere Cumhurbaşkanı düzeyinde konuk getirmenin her zaman zorlukları vardır. Bütün zorluklara ve uçak saatleri imkânlarının kıtlığına rağmen Sayın Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’ı Adıyaman’da ağırlamak ilimiz ve bizler için bir gururdur onurdur.

Bu organizasyon nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanının Adıyaman’da her attığı adım ulusal ve uluslararası basında yer aldı. Binlerce gazete, radyo ve TV’de bu gezinin oluşturduğu atmosfer yansıtıldı. Adıyaman Türkiye’de, KKTC’de, Kıbrıs Rum kesiminde, Yunanistan’da, AB ülkelerinde, Azerbaycan ve İngiliz basınında yer aldı. Birkaç milyon harcansa da bu kadar etkili reklam yapılamayacak bu ve benzeri organizasyonların devamı gelecek, bizi izlemeye devam edin.

GAP Gazeteciler Birliği'nin bu organizesinde ev sahibi olarak Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılıç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prf.Mehmet Turgut, TPAO Bölge Müdürü Hikmet Aslandere, AK Parti İl ve Merkez ilçe başkanlarına, Petrol-iş Sendikası Başkanı Mehmet Karaman'a, GAP Gazeteciler Birliği Cemiyetimizin Genel Yönetim Kurulu ve üyelerine, kadir şinas Adıyaman halkına ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.