Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Cuma günü GAP Gazeteciler Birliğimizin misafiriydi. Sayın TATAR’ ın kendi ifadesiyle kadim dostum dediği Genel Başkanımız Zeynel Abidin Kıymaz'ın davetine icabet ederek bizleri onurlandırmıştır.

Cumhurbaşkanı TATAR’ın ziyareti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Cuma günü GAP Gazeteciler Birliğimizin misafiriydi. Sayın TATAR’ ın kendi ifadesiyle kadim dostum dediği Genel Başkanımız Zeynel Abidin KIYMAZ’ın davetine icabet eden Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’ ın Adıyaman’dan sonra planlanmış olan Şanlıurfa ziyareti ise Gaziantep’ te ki resepsiyondan dolayı ertelendi.

Türk Dünyası ve Kıbrıs Türk’ü adına tarihi bir gelişme olan KKTC nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olması, Kıbrıslı kardeşlerimizin yalnız olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bundan mütevellit sayın TATAR’ ın  GAP Gazeteciler Birliğimizin düzenlediği, Adıyaman Üniversitesi Konferans salonunda vermiş olduğu “Doğu Akdeniz’de Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan ve Kıbrıs” konulu konferans yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleşti.

Kıbrıs Türk’ü adına vermiş olduğu mücadeleler ve kararlarda gözü karalığıyla bilinen dava adamı Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’ın Kıbrıs davasında ki başarısı  günümüzde taktirle karşılanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’a teşekkür ediyor, GAP Gazeteciler Birliği olarak her zaman Kıbrıs davasının ve halkının yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Bölgesel GAP Gazeteciler Birliği, Zeynel Abidin KIYMAZ’ın Genel Başkanlığı ile Hamit ÖZPOLAT’ ın Genel Başkan Vekilliği ve birbirinden başarılı yönetim kurulunun her bir ferdi ve üyeleriyle hızlı bir şekilde bölgesellikten çıkmış Uluslararası bir Gazeteciler Birliğine dönüşmüştür.

 Bölgede yapmış olduğumuz çalışmalarla Gazetecilik mesleğini ilgilendiren bütün sorunların çözümünü bulmak, gazetecinin özlük haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra mesleki ilişkilerin gelişimini sağlamakla birlikte; memleketimize, bölgemize ve ülkemize değer katma çabası güderek, dost ve kardeş ülkelerle ülkemiz arasında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler sonucunda gelişen gönül köprüsü gibi faaliyetler bir kısım çalışmalarımızdandır.

Memleketimize, bölgemize ve ülkemize değer katacak, katkı sunacak faaliyetlerimizin devam edeceğini belirterek,  Mahalli ve Mülki idare amirlerinin memlekete menfaati olan çalışmalara sahip çıkmaları gerektiğini, iyi bir şekilde desteklemeleri gerektiğini, hatırlatmanın da faydalı olacağı kanaatindeyim! Vesselam…