Adıyaman'da kira fiyatları almış başını gitmektedir. Çözüm basittir ama devletin aklına akıl sır verdirmek mümkün değildi

Flamingo Yolu üzerindeki Akkonutların arkasındaki caminin gölgesinde arkadaşlarla sohbet etmekteyiz. Buradaki konutlar malumunuz sağlam. Herhangi bir sorun yok. Ama burada ev sahibi olduğu halde konteynerlerde kalan en az 50 vatandaşımız olduğunu söylüyorlar. Bazen gündüzleri gelip takılıyorlar ama genelde elektriği suyu bedava olduğu için konteynerlerde yaşamayı tercih ediyorlar. Bir arkadaşımız bir yakınının üç evi olduğu halde konteynerde kaldığını, evlerini de kiraya verdiğini söylüyor. Defalarca yazdık, bir kez daha yazalım. Evi oturulabilir olduğu halde ya da evini kiraya verip konteynerlerde kalanlardan elektrik ücreti alınmadığı ve bedava ihtiyaç maddeleri dağıtıldığı sürece barınma sorunu çözülemez Ve fahiş kira fiyatlarının önüne geçilemez. Şehirde gerçekten mağdur olduğu halde eline konteyner geçmeyenler varken, evi olduğu halde konteynerlerde kalanların devletin sırtından yaşamaya devam etmesi bir zulümdür, ve bu zulüm devlet eliyle bile isteye işlenmeye devam etmektedir. Ve bu zulüm sayesinde bugün Adıyaman'da kira fiyatları almış başını gitmektedir. Çözüm basittir ama devletin aklına akıl sır verdirmek mümkün değildir.

AKKONUT sadece somut bir örnek olarak karşımızda durmaktadır, benzeri binlerce örneğe Adıyaman'da rastlamak mümkündür.

Not : Elektrik ve su ücreti, evleri oturulabilir olduğu halde konteynerlerde kalanlardan alınacaktır. Ve aynı kişilere bedava Gıda ve temizlik malzemeleri dağıtılmayacaktır. Bu ayrıntı her defasında gözlerden kaçıyor çünkü.

#AdıyamanValiliği

#AdıyamanBelediyesi

#Afad