Galatasaray'ın nasıl maçta tutulmaya çalışıldığının, Fenerbahçe'nin nasıl doğrandığının anlaşılması açısından bütün bir sezonun özeti gibi bir maçtI.

BÜTÜN BİR SEZONUN ÖZETİ

Galatasaray'ın nasıl maçta tutulmaya çalışıldığının, Fenerbahçe'nin nasıl doğrandığının anlaşılması açısından bütün bir sezonun özeti gibi bir maçta. Yendik ama sevinmedik. Üzüntümüz bu futbol kıyımının gelecek sezonlarda da devam edecek olması...

Fenerbahçe 10 kişi kalmadı, 10 kişi bıraktırıldı.

***

Galatasaray 11 kişi oynamadı, 11 kişi oynattırıldı.

***

Fenerbahçe 10 kişiyken de, 11 kişiyken de Galatasaray'a maç boyunca bir tek pozisyon vermedi. Çanakkale geçilmezi oynamadı, sürekli hücum yaptı. Düzgün iki vuruşla maçın 3-0 olması işten bile değildi.

***

Hakem daha ilk dakikalarda oynanan tiyatronun bir parçası olduğunu gösterdiği için, maç boyunca gol atarken ve maçtan sonra asla sevinmedim. Golü de maçı da sessiz ve buruk bir şekilde izledim. Bunun Fenerbahçe'nin şampiyon olup olmaması ile herhangi bir ilgisi yok.

***

Birçok seyirci bu akşam belki de ilk kez Galatasaray'ın ne tür rezilliklerle maçlar kazandığını gördü. Barış'ın nasıl ahlaksız bir oyuncu olduğunu gördü. Daha birçok oyuncunu Yeşilçam figüranlarına taş çıkartırcasına nasıl havada uçuştuğunu bağrıştığını, canhıraş bir şekilde naralar attığını gördü. Kritik pozisyonlarda Fenerbahçe'nin nasıl doğrandığını gördü. Fenerbahçe şampiyon olamasa bile milyonlarca izleyiciye bu akşam gerçek bir tiyatro nasıl oynandığını göstertti.

***

Maçın ilk dakikalarından itibaren sırf Fenerbahçe'li oyuncular kırmızı kart görsün diye yerlerde yuvarlanan oyuncular, Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra dahi seyirci ile birlikte aynı rezillikleri sergilemekten geri durmadılar.

***

Hani Fenerbahçe olmayan kartlarla 8 kişi kalsa ve Galatasaray sahadan galip ayrılsa ne tribündeki seyirciler ne sahadaki oyuncular bu durumdan utanacak değillerdi. Bütün bu rezilliklere tanık olduğumuz için ve zaten böyle olduğunu bildiğimiz için sevinmedik. Ortada ne sevinecek ne de coşkuyla kutlanacak bir durum var.

***

Bu akşamki galatasaray-fenerbahçe maçının bütün bir sezonun özeti olması dışında herhangi bir önemi yoktu. Benim açımdan böyle.

Üzülen Galatasaraylı arkadaşlara, sezon boyunca profesyonelce bir oyun sergileten federasyona ve bütün çabalarına rağmen maçı istediği şekilde bitirtemeyen Arda Kardeşler'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...

***

Son olarak maçı birlikte izlediğimiz iki arkadaşımızın Galatasaraylı çocukları için üzüldüm, gerçekten üzüldüm...

***