Fenerbahçe sadece Türk spor kamuoyuna değil, UEFA'ya da Türkiye'de neler olup bittiğini anlatmak adına bu maça U -19 takımıyla çıkma kararı aldı.

Devrim İlkokulu'nda okuduğumuz yıllarda Hürriyet İlköğretiminin Okulunun yeri toprak sahaydı.

Okul sonrası neredeyse her gün mahalledeki arkadaşlarla top oynamaya giderdik.

Sadece biz değil, civar mahallelerden de en az 3-5 grup aynı anda top oynardı.

Top oynamaya giderken yanımızda bir sürahi su götürürdük.

Maç esnasında yorulanlarımız ara ara gidip sürahiyi tepelerine dikerlerdi.

Sonraki zamanlarda bizden birkaç yaş büyük bir arkadaş da takıma dahil oldu.

Maçtan önce, sakın ben içmeden kimse su içmesin diye sıkı sıkı tembihlerdi arkadaşları.

Arkadaşlardan biri maç esnasında oyunu bırakıp su İçmeye gidince o hepimizden birkaç yaş büyük olan arkadaş koşarak gider sürahinin içine tükürürdü.

Sonra da, hadi bakalım şimdi için de görelim derdi. Tabii maç bitene kadar hepimiz susuzluktan kırılsak bile o sürahiden asla su içmezdik.

Daha önce iki kez ertelenmiş süper kupa maçının bir kez daha ertelenmesi yönünde yapılan talepleri Futbol Federasyonu göz ardı etti.

Talep Fenerbahçe'den gelmişti, ret kararı ise Futbol Federasyonu'ndan.

Fenerbahçe sadece Türk spor kamuoyuna değil, UEFA'ya da Türkiye'de neler olup bittiğini anlatmak adına bu maça U -19 takımıyla çıkma kararı aldı.

Türkiye'de futbol trolleri bu maça sadece kupa açısından bakıyor olabilirler, meselenin bu kadar basit olmadığını aklı başında her vatandaş biliyor aslında.

İntihar etmek kişinin hayatına son vermesi değil, geride kalanları cezalandırmasıdır. İntiharın müsebbidi olan her vicdanlı kişi ömrünün sonuna kadar İntihar edenin acısını taşır yüreğinde.

Fenerbahçe görünürde intihar etmiştir. Çuhayı yırtmıştır ve bedelini ödemeyi göze almıştır Birçok futbol yorumcusuna göre harakiri yapmıştır. Ama gerçekte bu Fenerbahçe'nin kendisinden çok, başta Futbol Federasyonu olmak üzere birçok kurum kuruluş ve kişiyi cezalandırmasıdır.

Fenerbahçe'nin haklı ve aklı başında taleplerini kişiselleştiren Futbol Federasyonu suyun içine tükürmüştür. Fenerbahçe ta baştan bu suyu içmeyeceğini deklare etmiştir.

Futbolu Federasyonu suyun içine tükürdüğü içindir ki stadyum boş kalmış, gerekli organizasyon yapılamamıştır.

Tükürülen suyu kana kana içenlere ve onları alkışlayanlara diyecek söz kalmamıştır. Çünkü onlar için önemli olan sonuçtur. Sonucun ne şekilde elde edildiğinin dün olduğu gibi bugün de onlar için hiçbir önemi yoktur.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde sahadan çekilmesi sahada kalmasından yenmesinden ya da yenilmesinden daha çok konuşulacaktır. Futbol disiplin kurulunun vereceği cezalar zaten ta baştan göze alınmış ve gerekli karar buna göre alınmıştır...

Futbol Federasyonu'nun içine tükürdüğü suyu hempalarıyla birlikte afiyetle içmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu konuda son derece tecrübeli olduklarından herhangi bir hazımsızlık sorunu yaşamayacakları da herkesin malumudur.

Fenerbahçe Türkiye şartlarında diyeceğini demiştir, bir tek Şanlıurfa'da futbolseverlere yazık olmuştur. Herhangi bir maçını Şanlıurfa'da oynayarak yaşatmış olduğu üzüntüyü telafi etmek de Fenerbahçe'nin bundan sonraki görevlerinden biridir...

7 Nisan pazar 2024 / Süper Kupa final Gecesi